Kaltenecker, Kras Lager

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • kony
    D(r)u(c)h nieuchwytny
    • 2005.08
    • 1701

Kaltenecker, Kras Lager

Ekstr. 11,5%
    Alk. 4,5%

Mikrobrowar Roznava.
    Piwo niepasteryzowane, bez środków konserwujących
    Butelkowane w 1 litrowe PETy, ceny nie znam ponieważ dostałem w prezencie.
    Jak na 11,5 ekstraktu piwo bardzo pełne w smaku. Barwa dość ciemna, wygląda dosyć zachęcająco. Gorzej z pianą, mimo usilnych starań nie udało mi się nalać piwa tak żeby uzyskać solidny dywan. Mimo to, wypiłem ze smakiem i chętnie powtórzę jeśli będę miał ku temu sposobność.
    Attached Files

Related Topics

Collapse

• Prusak
    Kaltenecker, 11°
    Prusak
    Piwo inne niż Lager 11° z tego samego browaru.
    Piana dość obfita i szybko opadająca. Kolor ciemnożółty. Piwo lekko mętne. Wyraźna baza słodowa skontrowana ziołową goryczką, w zapachu też słód i zioła. Piwo, moim zdaniem, przeciętne.
    2019-12-02, 12:37
  • Prusak
    Kaltenecker, Hell Boy
    Prusak
    Piwo polotmave. Alk. 5,0% obj.
    Ładna piana. Niewiele daje się wywąchać poza świeżyzną. W smaku głównie dość pusta goryczka. Kolor piękny, klasyczny, rubinowo-brązowy. Wypić się da, ale brak tu ciała i raczej nie do powtórzenia. W angielskiej wersji na ecie reklamowane jako po...
    2019-12-02, 12:33
  • abelincoln
    Urugwaj, Montevideo, Indica Beer, Obligado 1259
    abelincoln
    Jeden z kilku barów lokalnego browaru. Lokal bardziej przypomina przerobiony garaż - ale z drugiej strony dywan na podłodze dodaje temu kampowemu miejscu klasy. 7 piw do wyboru, jedzenia - poza gratisowym popcornem - nie zauważyłem. Za to jest happy hour. Do 20, drugie piwo gratis. Chyba nie cieszy...
    2025-01-01, 21:03
  • e-prezes
    Kaltenecker [Berhet], Apache
    e-prezes
    APA 12,5 blg, 5% alk. Wg. BeerMe i Untppd jest to mikrobrowar. RB określa jako "client brewer". Nie znalazłem żadnej innej wskazówki, gdzie jest warzone, więc uznaję, że w Bardejovie, na własnym sprzęcie. Piwo zakupione na lubelskich targach.

Dość klarowne, lekko...
    2017-11-28, 13:34
  • pebejot
    Węgry, Kaposvár, Noszlopy Gáspár u. 6, Hansdonner Sörház
    pebejot
    W 2020 roku w uroczym miasteczku Kaposvár, stolicy Somogy otworzył się browar, który można zakwalifikować jako restauracyjny.
    Otwarcie browaru w trudnych czasach covidu od początku stawiało pod znakiem zapytania jego dalsze istnienie, co od razu przełożyło się na drastyczne zredukowanie...
    2022-09-14, 14:13
  • Loading...
  • Koniec listy.
Przetwarzanie...