Kaltenecker, Kras Ginger

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • kony
    D(r)u(c)h nieuchwytny
    • 2005.08
    • 1701

Kaltenecker, Kras Ginger

Ekstr. 12%
    Alk. 4,9%
    Mikrobrowar Roznava.
    "zazvorove pivo svetle", składa się (poza składnikami oczywistymi) z 'zazvoru a vcelieho medu' czyli jak na moją znajomość słowackiego z jakiegoś miodu.
    Nie wiem ja to się ma do jego imbirowości bo imbiru w składzie nie ujawniono. Nie czuć go też w smaku (miodu zresztą też).
    W sumie piwo smakowało mi dużo mniej niż wersja 'lager beer' 11,5 P
    Z pianą było jeszcze gorzej niż w tamtej wersji ale nie mogę powiedzieć żeby to było złe piwo. Nie jest wybitne ale napewno warte spróbowania.
    Attached Files
  • lzkamil
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2003.01
    • 3611

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kony
    "zazvorove pivo svetle", składa się (poza składnikami oczywistymi) z 'zazvoru a vcelieho medu' czyli jak na moją znajomość słowackiego z jakiegoś miodu.
    pszczelego
    Lepszy jabol pod okapem
    niż GŻ, CP i KP !

Kompania Piwowarska obcięła Żubrowi rogi i jaja.

Wspieraj swój Browar - zostań Premium-Użytkownikiem!

Moja pierwsza literka to małe L a nie duże I :)

Comment

Related Topics

Collapse

• Stolp
      Lublin - ul. Świętoduska 22 - Browar miodu i wytwórnia win
      Stolp
      Czy ktoś wie może coś na temat produkcji piwa przez ten zakład, ewentualnie dlaczego był to "browar" jak (jeśli) piwa nie robił? Etykieta z drogiego serwisu aukcyjnego; zdjęcie ze strony teatrnn.pl dzięki Yorkowi
      2021-04-24, 18:13
    • Prusak
      Kaltenecker, 11°
      Prusak
      Piwo inne niż Lager 11° z tego samego browaru.
      Piana dość obfita i szybko opadająca. Kolor ciemnożółty. Piwo lekko mętne. Wyraźna baza słodowa skontrowana ziołową goryczką, w zapachu też słód i zioła. Piwo, moim zdaniem, przeciętne.
      2019-12-02, 12:37
    • Prusak
      Kaltenecker, Hell Boy
      Prusak
      Piwo polotmave. Alk. 5,0% obj.
      Ładna piana. Niewiele daje się wywąchać poza świeżyzną. W smaku głównie dość pusta goryczka. Kolor piękny, klasyczny, rubinowo-brązowy. Wypić się da, ale brak tu ciała i raczej nie do powtórzenia. W angielskiej wersji na ecie reklamowane jako po...
      2019-12-02, 12:33
    • kaczka116
      Palatum, Ginger & Fred
      kaczka116
      Piwo gotowe do oceny
      2019-09-25, 13:21
    • dadek
      Žíznivý dromedár, 10° s kapkou medu
      dadek
      Alkohol 3,9%.
      Barwa matowo złota, leciutko zmętnione.
      Piany na około 2-3 cm, dość gęsta jednak bąbelki nie do końca równomierne. Dość szybko opadła do mgiełki i obrączki na powierzchni, plamy na szkle nieliczne. Jednak trzeba zaznaczyć, że piwo podano bardzo zimne nawet...
      2019-08-27, 00:10
    • Loading...
    • Koniec listy.
    Przetwarzanie...