Laško, Jadransko

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • sibarh
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛
    • 2005.01
    • 10387

Laško, Jadransko

Na licencji Jadranska Pivovara, vrhunsko svijetlo pivo
    Pet 0,5 litra , firmowa plastikowa zakrętka, alkohol 5 %, eks. brak, cena 3 kuny
    Kolor - jasnozłocisty, klarowny
    Piana - drobna, średniowysoka i średniotrwała
    Zapach - chmielowy wyraźny
    Gaz- okey
    Smak - lekko słodowy z wyraźną mocną nutą chmielową, min. słodkie, wyraźna goryczka i kwasek
    Wypijalne i nawadniające. Dobrze gasi pragnienie

W moim "zbiorze" piw zagr. nr 824 ( 563 opisane na forum ) 464 - nowe na forum (moje)
    2800 nowe piwa opisałem na forum
    Moja "kolekcja" wypitych piw zagranicznych na koniec listopada 2023 r. liczy 13147 piw z 181 krajów
    Kolekcja jest na stronie https://sites.google.com/view/sibarh-galeria/galeria
  • sibarh
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛
    • 2005.01
    • 10387

Piwo:
    Attached Files
    2800 nowe piwa opisałem na forum
    Moja "kolekcja" wypitych piw zagranicznych na koniec listopada 2023 r. liczy 13147 piw z 181 krajów
    Kolekcja jest na stronie https://sites.google.com/view/sibarh-galeria/galeria

Comment

Related Topics

Collapse

• Pancernik
      Bujska Pivovara, San Servolo, Svijetlo Pivo
      Pancernik
      Ot, lager w bączku, dostałem jako upominek z wakacji nad Adriatykiem.
      Piwo lekko mętne, złote, piana dość drobna i wysoka. Pachnie nienachalnie słodowo.
      W smaku... standardowy lager, co nie znaczy, że niedobre. Butelka bączek, całkiem ładna, oldskulowa eta i kapsel.
      2024-07-10, 08:21
    • wpadzio
      Laško, IPA
      wpadzio
      Kolejna IPA od Heinekena. Tym razem ze słoweńskiego browaru Laško. Piwo ma 5,2% alkoholu przy 12% ekstraktu. Nachmielone wyłącznie po słoweńsku, czyli kilkoma odmianami Styriana. Niefiltrowane.

Barwa złocista. Dosyć klarowna jak na brak filtracji.
      Biała piana, o niejednorodnej...
      2019-06-12, 20:29
    • bastion
      Czarnogóra, Podgorica, Kragujevacka 5, Podgoricka Pivara.
      bastion
      Następny browar czarnogórski i tradycyjnie na obrzeżach miejscowości. W sumie dojazd nie jest jakoś bardzo skomplikowany, ponieważ mieści się on na rogu ulicy dochodzącej do głównej drogi na Niksic. Nie trzeba jakoś tam ciężko błądzić. Podobnie jak w przypadku Pauna na miejsce produkcji...
      2021-11-30, 21:28
    • ART
      Słowenia, Ribčev Laz 48, Info center Bohinj
      ART
      Punkt informacyjny przy markecie, poczcie i parkingu w centrum miejscowości. Przy okazji informacji turystycznej z różnymi pamiątkami, mają też kraftowe piwa w sprzedaży. Piwa są w lodówkach i na kilku regałach, lekko licząc z 50 różnych piw można tu zakupić - Pelicon, Reservoir dogs,...
      2023-08-14, 20:15
    • dryx
      Daruvarska Pivovara, Laško
      dryx
      Znak zapytania, bo nie znam browaru.
      Laško wiadomo, że jest ze Słowenii, butelki, puszki i pety 1 l. sprzedawane w Chorwacji to oczywiście import z tego kraju.
      Wcześniej Laško robione było w Jadranskiej Pivovarze w Splicie, ale browar od wielu lat jest zamknięty.
      Robi to...
      2014-08-11, 13:48
    • Loading...
    • Koniec listy.
    Przetwarzanie...