Laško, Adria Grejp

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • dryx
    † 1966-2017 Piwosz w Raju
    • 2002.04
    • 1735

Laško, Adria Grejp

Owocowy miks na bazie piwa, produkcja dla chorwackiej sieci Konzum.
    Dokładana i wyczerpująca informacja o składzie na puszce.
    Ekstarakt 10,7 %, alkohol 2 %. Miks soków 60 % i piwa 40 %.
    W składzie soku dosyc długa lisa składników typu cukier, kwasek cytrynowy, aromat itd.
    Puszka 0,5 l , cena w sieci Konzum 6,49 Kn czyli jak na piwo w puszce tanio.
    Barwa jak na zdjęciu, lemoniada.
    Piana niska, natychmiast zanika i nie pozostaje śladu.
    W zapachu i smaku typowy napój orzeźwiający o wyraźnym grejpfrutowo-limonkowym smaku.
    Z piwem ma niewiele wspólnego, ale jak napój na plaże jest ok. Doskonale orzeźwia i gasi pragnienie. Za pierwszym razem kupione z ciekawości, ale póżniej się okazało, że kupiłem kilka razy.
    Attached Files

Related Topics

Collapse

• wpadzio
    Laško, IPA
    wpadzio
    Kolejna IPA od Heinekena. Tym razem ze słoweńskiego browaru Laško. Piwo ma 5,2% alkoholu przy 12% ekstraktu. Nachmielone wyłącznie po słoweńsku, czyli kilkoma odmianami Styriana. Niefiltrowane.

Barwa złocista. Dosyć klarowna jak na brak filtracji.
    Biała piana, o niejednorodnej...
    2019-06-12, 20:29
  • Serokomlak
    Islandia, Litli-Árskógssandur, Öldugata 22, Bruggsmiðjan Kaldi Brewery
    Serokomlak
    W środkowej części północnej Islandii - w osadzie liczącej ledwie stu kilku mieszkańców - powstał pierwszy w tym kraju (o surowym klimacie) mikrobrowar.

Árskógssandur (zamiennie: Litli-Árskógssandur) to niewielka miejscowość na zachodnim wybrzeżu najdłuższego (około 60 km długości...
    2024-09-28, 23:39
  • dyczkin
    Marysia, [Szpicbródka] Adria
    dyczkin
    Piwo gotowe do oceny
    2018-12-19, 22:23
  • Prusak
    Brokreacja, Bro lager
    Prusak
    Szukałem, szukałem i nie znalazłem. Pisownia nazwy taka ponieważ na puszce Bro widnieje oddzielnie, ale bez kreski.
    A: 4, 5% obj.
    E: brak
    Jak na niefiltrowane tylko lekkie, ledwo dostrzegalne przymglenie jasnożółtej tonacji.
    W zapachu nuty ziołowo-chmielowe.
    PIana...
    2025-01-04, 18:50
  • darekd
    Eichbaum, Cronus German Pilsner
    darekd
    Piwo dostępne w Sieci Stokrotka. Puszka była tak oldskulowa, że musiałem to kupić, szczególnie że cena (ok. 2,80 PLN) zachęcała do podjęcia tego ryzyka.
    Jest to piwo kierowane do litewskiej firmy Maxima (która jest właścicielem Stokrotki). Na puszce jest skład (woda, słód, chmiel)...
    2025-01-04, 01:50
  • Loading...
  • Koniec listy.
Przetwarzanie...