Laško, K Plus Crvena Naranča

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • dryx
    † 1966-2017 Piwosz w Raju
    • 2002.04
    • 1735

Laško, K Plus Crvena Naranča

Kolejny słoweński wyrób dla chorwackiej sieci spożywczej Konzum.
    Cena w Konzum 6,49 czyli jak na piwo puszkowe to tanio. Poj. 0,5 l.
    Dokładana i wyczerpująca informacja na puszce o jej składzie i zawartości.
    Miks piwa - 40 % oraz napoju - 60%.
    Alkohol 2 %, ekstrakt 10,2 %. Ekstrakt jest wyższy niż w standardowym piwie K Plus Pivo.
    W skałdzie soku bardzo długa lista składników min. limonka, koncentrat hibiskusa, szafranu, czarnej porzeczki, czerwonej pomarańczy itd.
    Barwa jak w typowym pomarańczowym soku.
    Piana krótkotrwała i szybko opada.
    W zapachu i smaku typowy oranżadowy napój chłodzący. Ale czy to wada? Przecież o to w tym produkcie chodzi. To nie jest piwo, tylko napój mający orzeźwiac i gasc pragnienie. Według mnie spełnia tą rolę doskonale. Idealny na plażę.
    Attached Files
    Ostatnia zmiana dokonana przez dryx; 2012-08-13, 17:55.

Related Topics

Collapse

• wpadzio
    Laško, IPA
    wpadzio
    Kolejna IPA od Heinekena. Tym razem ze słoweńskiego browaru Laško. Piwo ma 5,2% alkoholu przy 12% ekstraktu. Nachmielone wyłącznie po słoweńsku, czyli kilkoma odmianami Styriana. Niefiltrowane.

Barwa złocista. Dosyć klarowna jak na brak filtracji.
    Biała piana, o niejednorodnej...
    2019-06-12, 20:29
  • dadek
    Niemcy, Erfurt, Zum Güterbahnhof 20, Heimathafen - Erfurter Braumanufaktur
    dadek
    Funkcjonujący od 2017 roku browarek umiejscowiono w starych magazynach kolejowych z czerwonej cegły. Z głównego dworca kolejowego kierujemy się równolegle do torów w kierunku wschodnim przez Kurt Schumacher Straße, przechodzimy mostem przez Gerę i dalej prosto brukowaną ulicą przez tereny...
    2025-01-12, 18:42
  • Petitpierre
    Żywiec, Warka radler Ciemne cytrynowe 0,0
    Petitpierre
    O dziwo, choć lepiej mówić proszę pani nikt go jeszcze nie recenzował, albo gdzieś przegapiłem-to wówczas proszę przenieść we właściwe miejsce.

Napój drogi-trzeba się liczyć nawet z kwotą bliżej 4zł, ale absolutne zaskoczenie:

Wizualnie jak krusovice...
    2019-05-01, 08:53
  • e-prezes
    Amber, Po godzinach bezalkoholowy Porter Bałtycki
    e-prezes
    alk. poniżej 0,5; ekstrakt 10,1 °; cena 7,99 PLN w Żabkach

Zapewne pod kątem Baltic Porter Day. Niestety mam mieszane uczucia, bo mnie nie smakuje. Już sam pomysł, że takie piwo może być bezalkoholowe budzi wątpliwości kto tu wprowadza klienta w błąd. Owszem były lajtowe wersje...
    2024-12-03, 22:18
  • darekd
    Kessel & Kelle, The 900 Ale
    darekd
    Jak już wspominałem Kessel&Kelle to naprawdę malutki browarek z Poczdamu (Brandenburgia). Powstał w 2022 r. i jego produkcja na 24 m2 wynosi około tysiąca butelek miesięcznie (a rozlewają do butelek 0,33 l.).

Dodatkowo tu mamy do czynienia z rzadkim gatunkiem - kukurydziany...
    2024-10-28, 22:32
  • Loading...
  • Koniec listy.
Przetwarzanie...