Dopisek jasne, min. 4,4% alk, Ładnie nachmielone, aromatyczne jasne piwo, niewielkie nagazowanie - piszą że brak sztucznego dwutlenku węgla, piana mała, ale zdjęcie przesadza, czyste w smaku, lekko trawiasto-chmielowe w zapachu. B. dobre, jasne, klasyczne piwo.
Kałuśkyj, Kaluscher Lager Beer 12%
Collapse
Related Topics
Collapse
-
Piwo jasne, pasteryzowane z 6.1% alko.
Piana - sporo na początku potem pełna warstewka.
Lacing - sporo.
Gaz - średni.
Barwa - jasne złoto.
Aromat - słód głubczycki, dość ciężki.
Smak - słodkawe, misiowato karmelowe posmaki, jasne owoce lagerowe,...-
Channel: Piwo - konkretnie
2024-10-27, 14:43 -
-
https://glubczyce.com.pl/nasze-marki/
Piwo Jasne Pełne Premium
Piwo jasne pełne, pasteryzowane.
Ekstr. brak informacji
Alk. 5,6% obj.
Aromat - głównie nie do pomylenia z niczym innym, charakterystyczna dla głubczyckiego browaru słodkawa,...4 Photos-
2024-09-22, 21:25 -
-
E: 12%
A: 4, 6%
Mam kłopot z tym piwem, bo parametry jego są takie same jak Polskiego Lagera z tego samego browaru (tam się sypnąłem wpisując 4, 8 alko, i nie mam już możliwości edytowania, ale było, tak jak tu 4, 6).
Piłem bezpośrednio po Polskim Lagerze i na 99,9% jestem...-
2024-09-20, 18:15 -
-
Oto mój wczorajszy wieczór piwny
Najbardziej - tak jak od zawsze - podeszło mi właśnie jasne pełne z czerwoną nalepką. Bardzo smaczne piwo, o naturalnym smaku, z wyraźnie wyczuwalną goryczką. Kolor ciemne złoto. Piana i lacing wręcz imponujący. Wysycenie CO2 tradycyjnie słabe, ale...
1 Photo-
-
-
W Zielonej Górze przy ulicy Zacisze 20 znajduje się sklep "Jasne i Ciemne", który specjalizuje się w sprzedaży lanego piwa z beczki do butelki PET. W asortymencie sklepu dostępne są różnorodne rodzaje piw, w tym czeskie, niemieckie i polskie. Oprócz piw, klientów przyciągają również...3 Photos
-
Channel: Lubuskie
-
- Loading...
- Koniec listy.