Opilla, Staryj Tarnopol

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • delvish
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2004.11
    • 3508

Opilla, Staryj Tarnopol

Staryj Tarnopol / Старий Тарнопoль

Zawartość ekstraktu 11% alkoholu 3.7%. Opakowanie - litrowy PET. Piwo jasne, "żywe". Piana umiarkowana, znika szybko. Wodniste, trochę DMSu. Goryczkę stwierdzić bardzo ciężko. Nie warto.
    "You can't be a real country unless you have a beer and an airline - it helps if you have some kind of a football team, or some nuclear weapons, but at the very least you need a beer."
    (Frank Zappa)

"It is not from the benevolence of the butcher, the brewer, or the baker that we expect our dinner, but from their regard to their own interest. We address ourselves, not to their humanity but to their self-love" (Adam Smith)
  • Prusak
    Major Piwnych Rewolucji
    🥛🥛🥛🥛🥛
    • 2005.07
    • 4507

Generalnie nie jest to może piwo najwyższych lotów, ale nie dalej niż dwa tygodnie temu wypiłem kilka w różnych okolicznościach i nie miałem kłopotów ze stwierdzeniem obecności goryczki, a na to jestem dość wyczulony....

Comment

• delvish
      Major Piwnych Rewolucji
      • 2004.11
      • 3508

Ja odebrałem je jako nijakie. Inna sprawa, że na tle innych próbowanych przeze mnie piw miało najmniej wad.
      "You can't be a real country unless you have a beer and an airline - it helps if you have some kind of a football team, or some nuclear weapons, but at the very least you need a beer."
      (Frank Zappa)

"It is not from the benevolence of the butcher, the brewer, or the baker that we expect our dinner, but from their regard to their own interest. We address ourselves, not to their humanity but to their self-love" (Adam Smith)

Comment

Related Topics

Collapse

• bastion
        Ukraina, Tarnopol, Oleny Kulczyckoj 2a, Le Rock Kraft Pub.
        bastion
        Tarnopol to bardzo kosmopolityczne miasto. Wyższe uczelnie które tutaj funkcjonują, powodują że w knajpkach przeważa zdecydowanie młodzież. Le Rock jest tego jakby utożsamieniem. Różne języki, różne kolory skóry, misz - masz kulturowy. To miejsce gdzie odbywają się koncerty, stworzone...
        2021-07-09, 20:17
      • bastion
        Ukraina, Tarnopol, Anatolija Żiwowa 5a, Kowczeg.
        bastion
        Są takie miasta, mimo że nie specjalnie urodziwe, do których z przyjemnością się wraca.
        Panuje tam zazwyczaj jakaś pozytywna aura, która dobrze wpływa na samopoczucie, a inne aspekty schodzą na plan dalszy.

U mnie na tej liście jest m. in. Tarnopol.

Główny...
        2018-03-25, 22:15
      • e-prezes
        Białoruś, Mińsk, Bogdanovicza 19, Staryj Gorod
        e-prezes
        Lokal na Trockim Przedmieściu w Mińsku, w starej kamienicy. Dwie salki i typowy wystrój knajpek na starym mieście - rustykalno-eklektyczny.

Piwa 4, ale tak tragiczne, że po zjedzeniu zupy i wypiciu po małym piwie opuściliśmy lokal. Zgodnie z informacją lokalsa jest tam browar....
        2019-04-15, 21:00
      • Eliyahu
        Browar w miejscowości Załoźce / Beer brewery in Zaliztsi
        Eliyahu
        Hi, I am looking for any information about the beer brewery in Zaliztsi/Zalozce, Tarnopol, Ukraine. I found that it was owned by Meyer/Majer Teichholz. I am trying to know further like its brand and its address. Anything would be helpful. ...
        2022-03-10, 03:04
      • DariuszSawicki
        Efes (Piwowarnia Moskwa), Staryj Mielnik iz Boczonka Swietłoje
        DariuszSawicki
        Ekstrakt 11 BLG, alkohol 5 procent.
        Kolor słomkowy, klarowne.
        W zapachu słód, lekki ziołowy chmiel i trochę kukurydzy.
        W smaku lekko kwaskowate, ale i też z solidną goryczką jak na eurolager. Wad nie ma, słód trochę schowany.

To nie jest to same piwo
        http...
        2016-10-04, 21:06
      • Loading...
      • Koniec listy.
      Przetwarzanie...