Na Podoli, Parowe Napiwtemne

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Aleksandros
    Porucznik Browarny Tester
    • 2011.05
    • 352

Na Podoli, Parowe Napiwtemne

Alkohol: min. 4 % obj.
    Ekstrakt: 11 %

Kolor: Mocnej herbaty, piwo jest klarowne. 4
    Piana: Niska, o grubych pęcherzykach, sycząca. Bardzo nietrwała. Nie zostawia śladów na kuflu. 1,5
    Zapach: Słodowy z leciutką nutą piwniczną i karmelową. Niezbyt mocny. 3
    Smak: Słodkawe. Dominują słodowość z karmelem, po chwili dochodzi do głosu leciutki kwasek. Goryczka poniżej średniej, ale jak najbardziej wyczuwalna i w miarę przyjemna. Treściwość adekwatna do ekstraktu (11 %). 4
    Wysycenie: Średnie, pasuje. 5
    Opakowanie: Ładna stylizowana na starą etykieta z parowozem. Parowóz występuje też na kapslu i krawatce. Całość spójna, są podstawowe informacje o piwie. 4
    Uwagi: Smak był miłym zaskoczeniem po słabej pianie i nieszczególnym zapachu. Można spokojnie wypić, nawet niejedno. Solidne piwo stołowe o karmelowym profilu.

Related Topics

Collapse

• bastion
    Łotwa, Aluksne, Talavas Iela 5, Aluksnes Alus.
    bastion
    Łotewska prowincja ma swój urok. Cisza i wszechwładny spokój wręcz emanują z tych miejsc. Miłośnicy lasów, jezior i drewnianych domków, znajdą tam swoje miejsce na ziemi.
    W przypadku miasteczka Aluksne nieco rozwleczonego terytorialnie, celem wizyt jest jezioro z ruinami zamku na...
    2024-11-26, 22:29
  • bastion
    Ukraina, Odessa, Liustdorfska Doroha 55, Butelpeszt.
    bastion
    Różne są pomysły na miejsca dla mikrusów, ale takiego jeszcze przynajmniej ja nie przerabiałem. Zwyczajny market który mieści się w Targowym Centrum Ajwarowski. Biorę sobie wózeczek, po czym jeżdżąc między półkami na środku hali, objawia się waląca po oczach jak to ma w swoim zwyczaju,...
    2021-05-12, 21:38
  • darekd
    NZS, NZS Premium Beer
    darekd
    Browar z Baku założony w 1997.

https://www.nzs.az/

Piwo jasne, dolna fermentacja. 12% ekstr., 4,8% alk.

Aromat - dominują trochę słodsze tony słodowe
    Piana - dość wysoka, niezbyt trwała, trochę dłuższ koronka
    Barwa - żółtawe jasne złoto...
    2021-02-10, 00:13
  • dadek
    Praha-Vysočany, Kolbenova 7, Pivovar Sibeeria
    dadek
    W dniach 16-21.12.2019 z wesołą ekipą eksplorowaliśmy nowe i przypominaliśmy sobie już kiedyś odwiedzone browary Prahy, a także dobrze znane multikrany. Gdy przyjeżdżaliśmy liczba browarów w granicach miasta Prahy wynosiła 51 (!) jednak w trakcie naszego pobytu przybył kolejny. Co zrozumiałe,...
    2019-12-28, 00:18
  • dadek
    Annopole 9A, Browar Gzub
    dadek
    Jakoś mi ten Gzub się schował... W Annopolu byłem na corocznym Beer Campie 22-23.06.2019, a dopiero teraz przypadkiem znalazłem notatki. Co prawda to nie mój pierwszy raz na tej imprezie, jednak po raz pierwszy miałem możliwość dokładnego obejrzenia części produkcyjnej. No prawie, gdyż...
    2019-10-02, 02:50
  • Loading...
  • Koniec listy.
Przetwarzanie...