Ekstrakt 11 %, alk. 4,5 % obj.
Skład jakby klasyczny: woda, słód jęczmienny jasny, jęczmień, chmiel (czyżby?), drożdże. Prawie obiecująco.
Zapach kwiatowy i słodowy.
Piana bąblasta, musująca, perląca się wysoko i gwałtownie, i takoż szybko opadająca do zupełnego zera. Gaz bardzo niski. Pojedyncze, ledwie wyczuwalne kuleczki.
Kolor jasnego złota.
Smak. Zupełnie bez wyrazu. Niby jest. W ostateczności można powiedzieć: kwaskowo-słodowo-niefajny. Odrobina gorzkości na końcu. W posmaku więcej warzywnego kwasu niż czegokolwiek.
Słabo to w tym przypadku eufemizm.
Skład jakby klasyczny: woda, słód jęczmienny jasny, jęczmień, chmiel (czyżby?), drożdże. Prawie obiecująco.
Zapach kwiatowy i słodowy.
Piana bąblasta, musująca, perląca się wysoko i gwałtownie, i takoż szybko opadająca do zupełnego zera. Gaz bardzo niski. Pojedyncze, ledwie wyczuwalne kuleczki.
Kolor jasnego złota.
Smak. Zupełnie bez wyrazu. Niby jest. W ostateczności można powiedzieć: kwaskowo-słodowo-niefajny. Odrobina gorzkości na końcu. W posmaku więcej warzywnego kwasu niż czegokolwiek.
Słabo to w tym przypadku eufemizm.
Comment