Persza Prywatna Browarnia, Livy Bereg

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • wpadzio
    Major Piwnych Rewolucji
    🍼🍼
    • 2011.06
    • 2655

Persza Prywatna Browarnia, Livy Bereg

I jeszcze jedno piwo z serii "Pozdrowienia z Kijowa". Livy Bereg to określenie mieszkalnej części Kijowa, położonej na lewym brzegu Dniepru, włączonej w obręb miasta dopiero w XX wieku.
    Ekstrakt 12%, alkohol 5,0%, składu nie podano. Piwo jest jasnym lagerem.

Ciemnozłota klarowna barwa.
    Piana koloru lekko złamanej bieli. Niejednorodna tekstura. Szybko opada do cieniutkiego naśnieżenia.
    Aromat słodko-słodowy, o ziarnistym charakterze. Jednowymiarowy.
    W smaku mamy również tylko słodowość. Słodką, nieco ziarnistą, trochę drewnianą, z posmakami słodzika. Goryczki nie ma w ogóle, choć cień chmielu daje się odczuć na upartego.
    Nagazowanie jest średnie w kierunku niższego. Aż prosi się o wyższe.
    Butelka 500ml z fajną, stylizowaną, nieco socrealistyczną panoramą miasta nad wijącym się Dnieprem. Kapsel z pozdrowieniami.

Strasznie jednostronne piwo, przez co nudne jak cholera. Zbyt niskie nagazowanie odbiera mu dodatkowo status napoju orzeźwiającego. Brak wad ale i brak atutów. 6 w skali 1-10.
    Attached Files
    Rzeczywistość jest po to, by podstawiać jej pod nos krzywe zwierciadła.
    Serviatus status brevis est
    3603 etykiety z zagranicznych piw wypitych osobiście, 1148 recenzji piw na browar.biz (z czego 733 zagraniczne opisałem i sfotografowałem jako pierwszy) - stan na 31.01.2020

Related Topics

Collapse

• wpadzio
    Persza Prywatna Browarnia, Insider Original Milk Stout Hazelnut
    wpadzio
    Sweet stout z "kraftowej" linii browaru ze Lwowa. W składzie między innymi laktoza, cukier i ekstrakt z orzechów laskowych. Alkohol 5,3%, przy ekstrakcie początkowym 16%.

Barwa ciemnobrązowa.
    Piana beżowa, dosyć trwała.
    Aromat bardzo mocno kojarzący...
    2018-12-25, 23:48
  • yaro74
    Persza Prywatna Browarnia, Insider Coffee & Chocolate Stout
    yaro74
    Piwo z nowej serii Insider Craft Hub. Oprócz tego stouta są jeszcze:
    Bengal IPA Grapefruit, Bombay Watermelon IPA, IPA i Original Milk Stout Hazelnut.
    Zawartość alkoholu 5,6%. Pojemność 0,4 litra.

Kolor: ciemnobrązowy, klarowny.
    Piana: średnio wysoka, drobna,...
    2018-08-24, 18:53
  • abernacka
    Gdańsk, Aleja Grunwaldzka 135a, Marynarz Sklep/Bar
    abernacka
    Takiego lokalu w 3mieście mi najbardziej brakowało. Gdy trójmiejskie kufloteki znikają w zastraszającym tempie, tutaj w w gdańskim Wrzeszczu nastąpiło niecodzienne zjawisko. Otóż, od roku, działa przy dobrze zaopatrzonym sklepie z produktami ukraińskimi, klasyczna kufloteka, w której m.in....
    2024-03-16, 21:12
  • otvirak
    Persza Prywatna Browarnia, Swiżyj Rozliw
    otvirak
    Ekstr. 11.5%, 4,5% alk., butelka 0,65 litra. Pasteryzowane, filtrowane.
    Barwa: jasne złoto.
    Zapach: sztuczno - ziołowo - ścierowaty, niemiły.
    Smak: chmielowo-słodowy, leciutka goryczka plus sztuczne, cierpkie nuty.
    Piana: średniopęcherzykowa, osadza się krzaczkowato,...
    2015-09-28, 20:03
  • wpadzio
    Persza Prywatna Browarnia, Vozvizhenske
    wpadzio
    Lwowska Persza Prywatna Browarnia wypuściła jakiś czas temu serie piw pod wspólnym hasłem "Pozdrowienia z Kijowa". Cała seria posiada oryginalne, bardzo estetyczne etykiety i dedykowane kapsle. Pierwszym piwem z jakim przyjdzie mi się zmierzyć jest Vozvizhenske - irlandzki elj o zawartości...
    2016-08-02, 14:55
  • Loading...
  • Koniec listy.
Przetwarzanie...