Lwiwśka Pywowarnia, Robert Doms Belgijskyj

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Petitpierre
    Major Piwnych Rewolucji
    🥛🥛🥛🥛
    • 2014.01
    • 2594

Lwiwśka Pywowarnia, Robert Doms Belgijskyj

4,3vol, ma to być witbier. W zapachu belgia jak się patrzy, ale w smaku niestety Bavaria WIT, do tego nieprzyjemna goryczka i przy okazji zbyt mocne wysycenie-jak nie przymierzając pilzner. Ani kolendry, ani skórek cytrusowych, po prostu pszenica, dużo wody i dużo gazu, że nie wspomnę o tej goryczce ni przypiął ni przyłatał. Producent chwali się użyciem specjalnego słodu "Belgian Pilsner Malt."

Dolniaki lepiej wychodzą temu panu Robertowi.
    Mały porterek-przyjaciel nerek
  • sibarh
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛
    • 2005.01
    • 10387

Pijalne piwo:
    Attached Files
    2800 nowe piwa opisałem na forum
    Moja "kolekcja" wypitych piw zagranicznych na koniec listopada 2023 r. liczy 13147 piw z 181 krajów
    Kolekcja jest na stronie https://sites.google.com/view/sibarh-galeria/galeria

Comment

Related Topics

Collapse

• wpadzio
      Lwiwśka Pywowarnia, Robert Doms Amber Ale
      wpadzio
      Kolejne piwo, którego patronem jest XIX-wieczny galicyjski przedsiębiorca, założyciel i właściciel browaru we Lwowie. Najnowszym wypustem firmowanym nazwiskiem Robert Doms jest amber ale. Piwo ma 5% alkoholu przy 12,5% ekstraktu. W składzie cztery słody - jęczmienny, palony, ciemny i karmelowy...
      2019-08-02, 15:28
    • wpadzio
      Lwiwśka Pywowarnia, Robert Doms American Style Ale
      wpadzio
      W należącym do Carlsberga lwowskim browarze kilka tygodni temu zadebiutowało kolejne piwo pod marką Robert Doms. Tym razem to próba zmierzenia się ze stylem American Pale Ale. Piwo ma 12,5% ekstraktu i 5,2% alkoholu. Nie podano niestety jakie chmiele zostały wykorzystane w procesie produkcji....
      2017-06-08, 14:18
    • darekd
      Lwiwśka Pywowarnia, Chmilne Poliśke Swiże
      darekd
      Liczyłem na to, że to jakiś poleski browar, ale małymi literkami na kontrze przeczytałem, że piwo ma więcej wspólnego z Danią (Carsberg) i Lwowem niż z Polesiem...
      Na dodatek mimo, że "swiże" to pasteryzowane.

4,4% alk.

Aromat - słodowy, nieco syropowaty,...
      2021-06-16, 19:46
    • otvirak
      Lwiwśka Pywowarnia, Robert Doms Miunchenskij
      otvirak
      Plato 11,5; 4,5 % alk. Ciemne piwo uwarzone z mieszanki słodów jęczmiennych, w tym m.in. monachijskiego.
      Barwa: kawa z rubinowymi refleksami.
      Zapach: palony słód i lekkie alkoholowe nuty.
      Smak: jakiś płaski, brak dominującej nuty; smak słodowo-karmelowy plus finisz wytrawny...
      2015-10-03, 17:18
    • Pivotal
      Lwiwśka Pywowarnia, Robert Doms Bohemśkyj
      Pivotal
      Nowe piwo na rynku,także ukraińskim. W serii są dwa: Robert Doms Bohemśkyj oraz Robert Doms Widenśkyj. Opisywane poniżej piwo ma 12% ekstraktu i nie mniej niż 4.6% alkoholu (importer podaje 5.1%) Piwo pasteryzowane.

BARWA: Jasnego złota. Przezroczyste piwo z niewielką ilością...
      2014-11-06, 16:20
    • Loading...
    • Koniec listy.
    Przetwarzanie...