Bierwelle, Brewhops 8-miomiesięczne Pale Ale

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • e-prezes
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛🥛🥛
    • 2002.05
    • 19296

Bierwelle, Brewhops 8-miomiesięczne Pale Ale

Nie łapię o co chodziło z tymi 8-ioma miesiącami, ale smakuje nieźle. Zważywszy, że są to mocno loteryjne piwa. A "Brewhops", to jednak linia piw, nie kontrakt jak pierwotnie myślałem. Jak wygląda piwowarnia można zobaczyć na profilu FB.

Plato 13.5, alko 5.3%, IBU 36. Butelka 0,33 litra. Kapsel goły.

Z notatek mam tylko: "Aromat czysty, bez infekcji. Dużo cytrusów. Lekkie i pijalne. Goryczka nieznaczna, ale wyraźna." Więc nie będę się silił na fantazje.
    Attached Files

Related Topics

Collapse

• kaczka116
    Wąsosz, [Kraft Lab] Podlej Fantazję
    kaczka116
    Piwo gotowe do oceny
    2020-05-02, 11:10
  • e-prezes
    Wasileostrowskaja Piwowarnia, IPA
    e-prezes
    Od czasu tej IPY zmieniło się logo firmy, etykieta, nazwa piwa i parametry zatem sądzić można, że nie jest to to samo piwo.
    Tu mamy 15 blg, 5,8% alk. i 62 IBU. Butelka 500 ml.

Brawa: bursztynowa, klarowna;
    Piana: jasna, biała, średnio gruba czapa, opadająca do...
    2018-05-01, 18:45
  • e-prezes
    Fattoria di Felsina, White IGA
    e-prezes
    Przedstawiciel włoskiego specjału grape ale z... no właśnie... Na kranie było Birrificio PLB cokolwiek to znaczy, ale w necie odnalazłem toskańskie gospodarstwo winiarskie di Felsina, który to robi. Adres: via del Chianti, 101 - Castelnuovo Berardenga (SI).

6,5% alk. Nie wiem jak...
    2023-02-13, 12:01
  • dadek
    Dolní Dunajovice, Mlýnská, Pivovar Wild Creatures
    dadek
    To bez wątpienia najbardziej oryginalny i jedyny taki browar w České Republice. Małżeństwo Jitka i Libor Ilčíkoví z piwami Wild Creatures dali się po raz pierwszy poznać polskim spijaczom sztosów na festiwalu Beer Geek Madness w listopadzie 2019 roku. Wtedy to odbywał się on pod hasłem...
    2022-09-08, 02:08
  • xanateros153
    Ryzyko infekcji przy ponownym wykorzystaniu drożdzy
    xanateros153
    Cześć!

Z waszą pomocą uwarzyłem pierwszą warkę, liczę na pomoc przy trzeciej!
    Moją drugą warką jest słodowana angielska IPA, którą uwarzyłem w zeszły weekend. W ten weekend chciałbym zlać ją na cichą (fermentacja wystartowała bardzo szybko, bardzo szybko też...
    2016-06-02, 21:14
  • Loading...
  • Koniec listy.
Przetwarzanie...