Jak dla mnie całkiem dobre, lekkie piwko. Goryczki nie stwierdziłem, ale za to wyczuwalne cytrusy i daje to pozytywny efekt. Na pewno wrócę do tego piwa.
Lwiwśka, Lwiwśke 1715 Premium Lager
Collapse
X
-
2800 nowe piwa opisałem na forum
Moja "kolekcja" wypitych piw zagranicznych na koniec maja 2023 r. liczy 12 810 piw z 180 krajów
Kolekcja jest na stronie https://sites.google.com/view/sibarh-galeria/galeria
Comment
-
-
Piana - po krótkim czasie - niepełna warstewka.
barwa - blade, jasne złoto.
Aromat - słód, zbożowość.
Gaz - średni.
Smak - niezły smaczek jak na ten styl. Zboże, słód, lekka słodkość, goryczka w domyśle.
Zależy za ile kto to kupuje... 4 zł to przesada.Last edited by sibarh; 2014-05-02, 19:45.
Comment
-
-
Puszka z Biedronki
2,99zł
data do 18.12.2014 (wypuszczone pół roku wcześniej)
Piana jest dość ładna, choć średnio trwała.
Aromat słaby, słodowy.
SMAK: no szału nie ma. Lekka słodowość, lekka goryczka i lekki kwasek. Na końcu koncernowa pustka. Jedno na upał i tyle.
Znośne, ale nie do powtórzenia.
Czechy po 2,49zł z lidla kryją czapką to piwo ze 2 razy :]Last edited by dlugas; 2014-08-09, 09:20.
Comment
-
-
przetestowalem wypust biedronkowy ze wzgledu na sentyment
co tu wiele pisac, do tego co bylo pare lat temu to jest okrucienstwo nie do przyjecia......korposikacz fuj fuj, nie ma nic poza skapecianoscia kartonowascia i nijakoscia
nie pomoglo nawet to ze ladnie schlodzilem na porzadny upal i pilem w cieniu
Comment
-
-
To już nie jest to samo piwo. Teraz smakuje jak miodowy ulepek, bez goryczki. Kiedyś, pamiętam, jeździliśmy na Ukrainę po cukierki i paliwo i karton fajek na handel. Przy okazji brało się parę puszek Baltiki i zgrzewę butelek "1715" (wym. siedemnaście piętnaście ). Wtedy zupełnie inaczej smakowało. Nie było rewelacyjne ale miało zacięcie na dobrego lagera - fajnie zaakcentowana goryczka, fajny lekki ssłodowy smak. Teraz miałem okazję spróbować wprost z Lwowa i pewnie już tego nie spróbuję. w smaku trochę przypomina Tatrę (o ile dobrze pamiętam smak Tatry).
Comment
-
-
Ekstrakt 11,5*, alko 4,7%. Butelka zielona 450 ml.
Piana - więcej na początku potem cienka warstewka.
Lacing - nie za dużo.
Barwa - złota.
Gaz - średni.
Aromat - kwaśnawa zbożowość i chmielowość "żołędziowa".
Smak - słodkawa ale też kwaskowa słodowość. Mała goryczka.
Na początku mniej smaczne... potem człek się przyzwyczaja
Comment
-
-
Przywiezione przez rodziców z Ukrainy. 4,7% alk, ekstrakt 11,5%. Piana obfita, lacing jest i został duży kożuch. Barwa złota. W smaku słonawo-słodowe. Goryczki prawie nic. Szczerze, czuć, że tylko 4,7%. Trochę pustawe. Ocena 3,5/6.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika CyboRKg Wyświetlenie odpowiedziCiekaw jest jaki koncern jest wlascicielem tego browaru?5450 kapsli z wypitych piw
874 nowe piwa opisałem na forum (w tym 774 z USA).
"Beer is proof that God loves us and wants us to be happy."- Benjamin Franklin
https://sites.google.com/view/latarniknj-galeria/strona-główna
Freedom is the right to tell people what they do not want to hear– George Orwell
https://sites.google.com/view/ety-z-...trona-główna
Comment
-
Comment