Persza Prywatna Browarnia, Insider Coffee & Chocolate Stout

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • yaro74
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2012.09
    • 2089

Persza Prywatna Browarnia, Insider Coffee & Chocolate Stout

Piwo z nowej serii Insider Craft Hub. Oprócz tego stouta są jeszcze:
    Bengal IPA Grapefruit, Bombay Watermelon IPA, IPA i Original Milk Stout Hazelnut.
    Zawartość alkoholu 5,6%. Pojemność 0,4 litra.

Kolor: ciemnobrązowy, klarowny.
    Piana: średnio wysoka, drobna, dość trwała, zostawia ślady na szkle.

Zapach: intensywny, przyjemny, na pierwszym planie kakao, do tego czekolada i nuty słodowe
    Wysycenie: średnie.
    Smak: jest słabiej niż w zapachu. Jest czekolada, trochę kawy, palony słód. Piwo jest mało treściwe, może nawet nieco wodniste. Średnia słodycz z ledwo wyczuwalną goryczką, przez co piwo bardziej przypomina sweet stouta.
    Ostatnia zmiana dokonana przez yaro74; 2018-08-24, 18:55.
  • kosher
    Major Piwnych Rewolucji
    🥛🥛🥛🥛
    • 2005.04
    • 2319

Aromat zwiastował o wiele więcej, wyraźna czarna kawa i kakao.
    Smak nie koresponduje, wszystko jest rozmyte, brakuje wytrawnej kontry do deserowej czekolady.
    Porównując do swojskich wyrobów, lepsze niż coffee stout ze Staropolskiego ale gorsze niż Kormoran.
    Na plus firmowy kapsel i dopracowana szata graficzna etykiety. Warka 28.02.19.

Comment

• sibarh
      Generał Wszelkich Fermentacji
      🥛🥛🥛
      • 2005.01
      • 10387

Wypite ze smakiem.
      Foto:
      Attached Files
      2800 nowe piwa opisałem na forum
      Moja "kolekcja" wypitych piw zagranicznych na koniec listopada 2023 r. liczy 13147 piw z 181 krajów
      Kolekcja jest na stronie https://sites.google.com/view/sibarh-galeria/galeria

Comment

Related Topics

Collapse

• wpadzio
        Persza Prywatna Browarnia, Insider Original Milk Stout Hazelnut
        wpadzio
        Sweet stout z "kraftowej" linii browaru ze Lwowa. W składzie między innymi laktoza, cukier i ekstrakt z orzechów laskowych. Alkohol 5,3%, przy ekstrakcie początkowym 16%.

Barwa ciemnobrązowa.
        Piana beżowa, dosyć trwała.
        Aromat bardzo mocno kojarzący...
        2018-12-25, 23:48
      • abernacka
        Gdańsk, Aleja Grunwaldzka 135a, Marynarz Sklep/Bar
        abernacka
        Takiego lokalu w 3mieście mi najbardziej brakowało. Gdy trójmiejskie kufloteki znikają w zastraszającym tempie, tutaj w w gdańskim Wrzeszczu nastąpiło niecodzienne zjawisko. Otóż, od roku, działa przy dobrze zaopatrzonym sklepie z produktami ukraińskimi, klasyczna kufloteka, w której m.in....
        2024-03-16, 21:12
      • wpadzio
        Persza Prywatna Browarnia, Vozvizhenske
        wpadzio
        Lwowska Persza Prywatna Browarnia wypuściła jakiś czas temu serie piw pod wspólnym hasłem "Pozdrowienia z Kijowa". Cała seria posiada oryginalne, bardzo estetyczne etykiety i dedykowane kapsle. Pierwszym piwem z jakim przyjdzie mi się zmierzyć jest Vozvizhenske - irlandzki elj o zawartości...
        2016-08-02, 14:55
      • ART
        Gniezno, Chrobrego 43/1, Coffee Rum
        ART
        Poszukiwanie i znalezienie baru z jakimkolwiek sensownym piwem w Gnieźnie to nie lada wyzwanie np. Gdy w Dobrym browarze nie ma miejsc.

Przypadkiem na uliczce biegnącej od rynku taka zdaje się dość nowa klubkawiarnia się nam przytrafiła o nazwie Coffee Rum.

Kawiarnia-bistro,...
        2024-03-10, 13:01
      • wpadzio
        Persza Prywatna Browarnia, Livy Bereg
        wpadzio
        I jeszcze jedno piwo z serii "Pozdrowienia z Kijowa". Livy Bereg to określenie mieszkalnej części Kijowa, położonej na lewym brzegu Dniepru, włączonej w obręb miasta dopiero w XX wieku.
        Ekstrakt 12%, alkohol 5,0%, składu nie podano. Piwo jest jasnym lagerem.

...
        2016-08-03, 15:17
      • Loading...
      • Koniec listy.
      Przetwarzanie...