Persza Prywatna Browarnia, Insider Original Milk Stout Hazelnut

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • wpadzio
    Major Piwnych Rewolucji
    🍼🍼
    • 2011.06
    • 2655

Persza Prywatna Browarnia, Insider Original Milk Stout Hazelnut

Sweet stout z "kraftowej" linii browaru ze Lwowa. W składzie między innymi laktoza, cukier i ekstrakt z orzechów laskowych. Alkohol 5,3%, przy ekstrakcie początkowym 16%.

Barwa ciemnobrązowa.
    Piana beżowa, dosyć trwała.
    Aromat bardzo mocno kojarzący się z mlecznym deserem orzechowym. Jest monotonnie słodko i w sumie dość nietypowo jak na piwo. Nawet w tym stylu.
    W smaku stoutowe, mleczno - czekoladowe nastroje. Wybitny aromat orzechowy, który budzi skojarzenia z nie do końca naturalnymi składnikami. Do tego karmel i kawa. Goryczka śladowa.
    Nagazowanie średnie, odczuwalne w ustach.
    Butelka o niestandardowej objętości 400ml z niby kraftową etykietą i kapslem przypisanym serii Insider.

Ten stout mocno niestety zamula. Częściowo ratuje go sensowne nagazowanie i... mniejsza pojemność. Doskonały do murzynka albo keksa jeśli, ktoś gustuje. Ja nie. 6,5 w skali 1-10.
    Attached Files
    Rzeczywistość jest po to, by podstawiać jej pod nos krzywe zwierciadła.
    Serviatus status brevis est
    3603 etykiety z zagranicznych piw wypitych osobiście, 1148 recenzji piw na browar.biz (z czego 733 zagraniczne opisałem i sfotografowałem jako pierwszy) - stan na 31.01.2020

Related Topics

Collapse

• abernacka
    Gdańsk, Aleja Grunwaldzka 135a, Marynarz Sklep/Bar
    abernacka
    Takiego lokalu w 3mieście mi najbardziej brakowało. Gdy trójmiejskie kufloteki znikają w zastraszającym tempie, tutaj w w gdańskim Wrzeszczu nastąpiło niecodzienne zjawisko. Otóż, od roku, działa przy dobrze zaopatrzonym sklepie z produktami ukraińskimi, klasyczna kufloteka, w której m.in....
    2024-03-16, 21:12
  • yaro74
    Persza Prywatna Browarnia, Insider Coffee & Chocolate Stout
    yaro74
    Piwo z nowej serii Insider Craft Hub. Oprócz tego stouta są jeszcze:
    Bengal IPA Grapefruit, Bombay Watermelon IPA, IPA i Original Milk Stout Hazelnut.
    Zawartość alkoholu 5,6%. Pojemność 0,4 litra.

Kolor: ciemnobrązowy, klarowny.
    Piana: średnio wysoka, drobna,...
    2018-08-24, 18:53
  • wpadzio
    Persza Prywatna Browarnia, Vozvizhenske
    wpadzio
    Lwowska Persza Prywatna Browarnia wypuściła jakiś czas temu serie piw pod wspólnym hasłem "Pozdrowienia z Kijowa". Cała seria posiada oryginalne, bardzo estetyczne etykiety i dedykowane kapsle. Pierwszym piwem z jakim przyjdzie mi się zmierzyć jest Vozvizhenske - irlandzki elj o zawartości...
    2016-08-02, 14:55
  • wpadzio
    Persza Prywatna Browarnia, Livy Bereg
    wpadzio
    I jeszcze jedno piwo z serii "Pozdrowienia z Kijowa". Livy Bereg to określenie mieszkalnej części Kijowa, położonej na lewym brzegu Dniepru, włączonej w obręb miasta dopiero w XX wieku.
    Ekstrakt 12%, alkohol 5,0%, składu nie podano. Piwo jest jasnym lagerem.

...
    2016-08-03, 15:17
  • wpadzio
    Persza Prywatna Browarnia, Andrijewskij Ejl
    wpadzio
    Kolejne piwo z serii "Pozdrowienia z Kijowa". Andrijewskij Ejl (Андріївський Ель) to jak podaje etykieta ukrainian golden ale, a jego nazwa wzięła się od jednej z najstarszych kijowskich ulic.
    Piwo ma 12% ekstraktu i 5,5% alkoholu. Składu szczegółowego nie podano....
    2016-08-03, 14:10
  • Loading...
  • Koniec listy.
Przetwarzanie...