IMO najlepsze ukrainskie piwo jasne. Piana gesta, drobnoziarnista. Kolor slomkowy. Przyjemna goryczka w smaku. Smakuje jak dobre czeskie piwo! I nic w tym dziwnego - wszak Czesi ze Staropramena nauczyli Ukraincow jak sie piwo warzy
"Jedno pivo ne vadi!"
"Kupuje tylko w polskich sklepach!"
Butelka i etykietka się zmieniła, niestety nie mam zdjęcia.
Ekstrakt 12 Blg, alkohol min. 5,3 % vol.
Piłem wersję laną w klasycznej szklance z logo browaru.
Piana średnio wysoka, raczej gruboziarnista, nie utrzymuje się zbyt długo.
Kolor złoty. Zapach słodowo-chmielowy, bardzo dobrze zbalansowany, świeży i zachęcający.
W smaku przykuwa uwagę przyjemna goryczka, której nośnikiem jest dobra baza słodowa.
Zgadzam się z opinią CyboRKga, jest to niezły pils.
Ostatnia zmiana dokonana przez leona; 2010-09-24, 08:58.
Jak dla mnie piwo przeciętne, bardziej mi smakowały Soborne i Switłe. Do tego w Kauflandzie sprzedawane po zawyżonej cenie 5 zł (trochę to dziwne, nawet w Almie jest tańsze).
właśnie jestem po kufelku Magnata i...jak dla mnie przeciętne piwko ale to oczywiście kwestia gustu mało wyraziste z małą szybko znikającą pianą jasny kolorek lekka goryczka..no na upały mogłoby być super dla orzeźwienia..cena za wysoka co do jakości ok 4.9 zł oceniłbym na 3.5
Nie ma co dyskutować, bardzo dobre piwo, nadal twierdzę, że na piwach z Obołonia nie zawiodłem się do tej pory ani razu, w Polsce się chyba takich koncerniaków nie doczekamy nigdy.
Ale nie o tym, bo to u Was, nie u mnie
Ale nie o tym, bo to u Was, nie u mnie...
Piwko z dobrym wysyceniem i goryczką w sam raz. Piwo jak najbardziej poprawne. Piana faktycznie na początku gęsta lecz po chwili znika zupełnie więc producent w opisie na kontr etykiecie nie wie co pisze.
Piwo "rzucone" do InterM po 2,99 zł. Alko 5,2 % obj.
Piana - tradycyjnie na dłużej cienka warstewka a na początku piana była dość duża.
Barwa - blado słomkowe.
Gaz - średni.
Aromat - słód i owoce koncernowe ale nie odpychające za bardzo.
Smak - słodowe, kwaskowe prawie bez goryczki, czuć ja dopiero pod koniec.
Grafika bardzo dostojna a w środku w kategorii koncern nie jest źle.
Attached Files
Ostatnia zmiana dokonana przez Javox; 2015-05-25, 09:36.
Potężny gushing! W składzie podano ryż. W smaku mamy tutaj do czynienia z raczej delikatnym i takim "gładkim" jasnym lagerem. Chmielowa goryczka jest niska, slodowość takoż; wydaje się jednakowoż pełniejsze od zwykłych eurolagerów. Można wypić, ale nic specjalnego.
Comment