IMO najlepsze ukrainskie piwo jasne. Piana gesta, drobnoziarnista. Kolor slomkowy. Przyjemna goryczka w smaku. Smakuje jak dobre czeskie piwo! I nic w tym dziwnego - wszak Czesi ze Staropramena nauczyli Ukraincow jak sie piwo warzy
Obołoń, Mahnat
Collapse
X
-
Butelka i etykietka się zmieniła, niestety nie mam zdjęcia.
Ekstrakt 12 Blg, alkohol min. 5,3 % vol.
Piłem wersję laną w klasycznej szklance z logo browaru.
Piana średnio wysoka, raczej gruboziarnista, nie utrzymuje się zbyt długo.
Kolor złoty. Zapach słodowo-chmielowy, bardzo dobrze zbalansowany, świeży i zachęcający.
W smaku przykuwa uwagę przyjemna goryczka, której nośnikiem jest dobra baza słodowa.
Zgadzam się z opinią CyboRKga, jest to niezły pils.Last edited by leona; 2010-09-24, 08:58.
Comment
-
-
właśnie jestem po kufelku Magnata i...jak dla mnie przeciętne piwko ale to oczywiście kwestia gustu mało wyraziste z małą szybko znikającą pianą jasny kolorek lekka goryczka..no na upały mogłoby być super dla orzeźwienia..cena za wysoka co do jakości ok 4.9 zł oceniłbym na 3.5
Comment
-
-
Obołoń Magnat
Właśnie konsumuję
Piwko z dobrym wysyceniem i goryczką w sam raz. Piwo jak najbardziej poprawne. Piana faktycznie na początku gęsta lecz po chwili znika zupełnie więc producent w opisie na kontr etykiecie nie wie co pisze.
Dobre piwo do napicia się, ogólnie polecam
Comment
-
-
Piwo "rzucone" do InterM po 2,99 zł. Alko 5,2 % obj.
Piana - tradycyjnie na dłużej cienka warstewka a na początku piana była dość duża.
Barwa - blado słomkowe.
Gaz - średni.
Aromat - słód i owoce koncernowe ale nie odpychające za bardzo.
Smak - słodowe, kwaskowe prawie bez goryczki, czuć ja dopiero pod koniec.
Grafika bardzo dostojna a w środku w kategorii koncern nie jest źle.Last edited by Javox; 2015-05-25, 09:36.
Comment
-
-
Potężny gushing! W składzie podano ryż. W smaku mamy tutaj do czynienia z raczej delikatnym i takim "gładkim" jasnym lagerem. Chmielowa goryczka jest niska, slodowość takoż; wydaje się jednakowoż pełniejsze od zwykłych eurolagerów. Można wypić, ale nic specjalnego.
Comment
-
Comment