Melitopolśkyj piwowarnyj zawod z Melitopola w obwodzie zaporoskim działał od 1966 r., ale zbankrutował w 2009 r. Jego kontynuatorem jest Melitoplśka pywowarnija Dimiors.
Część produkcji, w tym to piwo nawiązuje do bawarskich tradycji piwnych:
13% ekstr.
5,7% alk.
Aromat - tony słodowe. Po otwarciu butelki lekki chmiel, który utrzymuje się po nalaniu.
Piana - wysoka, z trwałym kożuszkiem, zostaje na szkle
Barwa - złota
Wysycenie - dość wysokie, musujące
Smak - słodowy, ziarnisty, nieco chlebowości, łagodny kwasek, trochę chmielu z delikatną goryczką z dość długim finiszem
Treściwość - pełne
To piwo rzeczywiście przypomina bawarskie klasyki a nawet na ich tle wypada przyzwoicie! Bardzo dobre.
Chętnie spróbowałbym innych produktów z tego browaru.
Część produkcji, w tym to piwo nawiązuje do bawarskich tradycji piwnych:
13% ekstr.
5,7% alk.
Aromat - tony słodowe. Po otwarciu butelki lekki chmiel, który utrzymuje się po nalaniu.
Piana - wysoka, z trwałym kożuszkiem, zostaje na szkle
Barwa - złota
Wysycenie - dość wysokie, musujące
Smak - słodowy, ziarnisty, nieco chlebowości, łagodny kwasek, trochę chmielu z delikatną goryczką z dość długim finiszem
Treściwość - pełne
To piwo rzeczywiście przypomina bawarskie klasyki a nawet na ich tle wypada przyzwoicie! Bardzo dobre.
Chętnie spróbowałbym innych produktów z tego browaru.
Comment