Rohań, Monastyrśke Temne

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • albeertos
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2001.10
    • 2313

Rohań, Monastyrśke Temne

Рогань, Монастирське Темне

Rogań Monastirske Temne, uwarzone przez BAT Piwozawod Rogań w Charkowie, ekstrakt 13%, alk. 5,5 obj.

Piana - niska, 1-1,5 cm, drobna, kolor jasnokremowy, zniknęła po ok. 2 minutach
    Zapach - niezbyt intensywny, słodkawy, lekko słodowy
    Kolor- ciemnowiśniowy
    Smak - wyważona goryczka, pozostaje na podniebieniu, dla mnie zbliżone do ideału, wręcz przepadam za takimi ciemniakami, jedyna wada jak dla mnie to zbyt mało gazowane np. w porównaniu do Obolona Oksamitowego.
    Piwo było właściwie ogólnodostępne na Ukrainie w miejscach gdzie miałem okazję się zatrzymać (Lwów, Odessa, Krym ogólnie). Pijałem je w miarę często, jako że z tamtejszych ciemniaków smakowało mi najbardziej. Cena umiarkowana - od 2,00 do 2,50 UAH (1,60 - 2,00 PLN)

Ocena - 4,75 (1-5)
    Ostatnia zmiana dokonana przez delvish; 2011-12-03, 15:07.
    (_)>
    Nigdy się nie poddawaj!!!
    Browar "Pyrlandia" Poznań - albeertos & kiler
    Lech jest tam gdzie jego wiara
    Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
  • easy
    Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
    • 2003.04
    • 204

Pyszne!
    Przyciągam piwne magnesy... :-)

Comment

Related Topics

Collapse

• dadek
      Nošovice 238, Pivovar Radegast
      dadek
      Jak jest możliwość to czemu nie odwiedzić i wielkiego browaru? Tak okazja nadarzyła się 26.08.2023 gdy na przybrowarnianych łąkach zorganizowano imprezę pod nazwą Radegastův den. Nie brakowało licznych stoisk ze wszystkimi tutejszymi piwami, gadżetami firmowymi i jedzeniem, na scenie do...
      2023-11-09, 20:59
    • bastion
      Ukraina, Łuck, Winniczenka 4, Brovarnia Karabas Barabas.
      bastion
      Pierwszy browar restauracyjny w Łucku zaczął swoją działalność w 2013 roku. Mieści się przy jednej z głównych ulic w centrum i jest z niego bardzo blisko do browaru Zemana. Jest to projekt sfinansowany przez miejscowych ludzi będących na politycznym piedestale. Udział polityki i biznesu...
      2021-11-02, 20:55
    • bastion
      Ukraina, Kijów, Revuckovo 15a, Bar Kult.
      bastion
      Duży barak stłamszony wręcz przez okalające go wielkie blokowiska, był celem mojej wizyty po kijowskich mikrusach. Okolica taka sobie, a żar lał się z nieba niemiłosiernie.
      Wręcz wymarzony czas na przepłukanie gardła czymś chłodnym z pianką.

Wnętrze zastawione jest...
      2023-07-09, 16:39
    • bastion
      Ukraina, Brovary, Kijivska 316, Brovar Hof.
      bastion
      W centralnej części miasta Brovary ( tak ogólnie, bo gdzie tam jest stricte centrum, tego nie mogłem namierzyć.) od 2008 roku działa browar restauracyjny Hof. Mieści się w części centrum handlowego - Terminal. Zajmuje parter, który we wschodnich realiach zwany jest pierwszym piętrem. Wystrój...
      2023-04-28, 20:31
    • bastion
      Ukraina, Kałusz, Płoszcza Hieroiv 28, Pub Pid Jasenami.
      bastion
      Na Ukrainie jest wiele miejscowości których historię można opisać na wielu stronnicach, natomiast po przeróżnych zawirowaniach najczęściej wojennych w dzisiejszych czasach nie mają zbyt wiele do zaoferowania turystom.
      Takim miastem jest Kałusz. Chociaż akurat turysta piwny chętnie...
      2023-02-04, 21:00
    • Loading...
    • Koniec listy.
    Przetwarzanie...