Obolon, Kijów, alk 4.7%, ekstr 11.5%, barwa jasnobursztynowa, bardzo dobre nasycenie gazem, paiana gruba, bardzo szybko opada, bukiet niewyczuwalny, w smaku takie jakies nijakie, nic nie moge wyczuc, moze po dłuższym czasie leciutką goryczkę, w ustach przy kazdym łyku wrażenie "szczypania", ogolnie - zadna rewelacja, choc wypić śmiało można
Obołoń, Soborne
Collapse
X
-
Obołoń, Soborne
Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.plTagi: brak
-
-
Rzeczywiście, bardzo jasne, jak koelsh!
Piana obfita, ale szybko opadła, zapach kwaśnawy, delikatnie chmielowy. Smak świetnej wody, z nutkami słodu i chmielu.
Smaczne, leciutkie piwko, w sam raz na upały! Obowiązkowo, etykietka do kolekcji!Celia, cerevisia et conventus.
-
-
Obołoń Soborne
Jaśniutkie piwo, barwa mozna powiedzieć słomkowa.
Alk 4,9 %, ekstr 11,5 %. Dobrze nasyone gazem, piana początkowo gruba jednak po kilku chwilach sie rozpada i opada na dno. Delikatne w smaku i wręcz idealne do ugaszenia pragnienia.
Dopiero co skończyłem pić więc ogólnie jako piwko naszych wschodnich sąsiadów polecam
Comment
-
-
Obołoń Soborne
Alkohol: 4.9% obj.
Kolor: słomkowo-złoty standard [3.5]
Piana: kiepska, na dodatek szybko znika z niemiłym szelestem [2]
Zapach: stanowczo za mało intensywny [3.5]
Smak: wodnisty, kwaskowy, "płaski" z ledwie zaznaczoną goryczką, znając inne wyroby tego browaru, jestem niesamowicie rozczarowany... [2]
Wysycenie: stanowczo za mocne, niemiłosiernie szczypiące w język, co przeszkadza w odbiorze i całkiem psuje frajdę picia [2]
Opakowanie: bardzo ładne, jak to zawsze w wyrobach Obołonia, tym razem złoto-niebieska kolorystyka [4.5]
Moja ocena (wg ARTomatu): [2.725]
Comment
-
-
2800 nowe piwa opisałem na forum
Moja "kolekcja" wypitych piw zagranicznych na koniec maja 2023 r. liczy 12 810 piw z 180 krajów
Kolekcja jest na stronie https://sites.google.com/view/sibarh-galeria/galeria
Comment
-
-
Kupione w Rodzince-Bis za 5,00 zł.
Kolor: Całkiem ładne złoto jak na 11,5.
Piana: Raczej niska i błyskawicznie opada niemal do zera.
Zapach: Dość silny, głównie słodowo-ziarnisty. Stosunkowo przyjemny.
Smak: Tutaj też dobrze wyczuwalne są te akcenty słodowo-ziarniste, do tego lekka goryczka, leciutka kwaskowatość i sympatyczny, chlebowy posmak. Bardzo wysokie nagazowanie.
Opakowanie: Jak na zdjęciu Sibarha. Klasyczne obołońskie wzornictwo dobrze prezentuje się w niebieskiej kolorystyce.
Uwagi: Nic specjalnego, ale w kategorii piwo stołowe wypada całkiem nieźle.
Comment
-
-
Mnie to piwo całkiem smakowało (może trafiłem na lepszą warkę). Piana dość wysoka i w miarę trwała, zapach słodowy mało wyrazisty, w smaku słód, przyjemna chlebowość i odrobina goryczki. Dobre gdy ma się ochotę na zwykłego, jasnego lagera.
Comment
-
-
dzeus, ale z Ciebie łowca promocji Ja za to piwko musiałem dać w Kauflandzie 4.99. Pierwsze wrażenie po odkapslowaniu: solidnie nagazowane - czyli jak dla mnie na plus Zapach i smak łudząco podobne do naszego Lecha Premium - choć ociupinę szlachetniejsze od krajowego produktu. A zatem w smaku i zapachu jest orzeźwiające i lekkie. Kolor bardzo jasny, słomkowy, co również przywodzi na myśl Lecha Premium. Słowem, przyjemne piwko, ale niczym szczególnym nie zachwyca.
Zdecydowanie wolę naszą Perłę Chmielową, którą piję od czasu, gdy z pola widzenia zniknęło mi Noteckie.
Comment
-
-
Piwko przyciągnęło mnie, bo jeszcze nie mam buteleczki z cyrylicą
Wypite w skrajnych warunkach niestety - lodowate (2-3*C) na słońcu w upale 30 stopniowym nad jeziorkiem. Niemniej jednak takie ło, bez smaku szczególnego jakoś czy innych ekscesów. Duże wysycenie dobrze orzeźwia i w sumie wypiłem z czysta przyjemnością, na upał polecę, niedrogie(5zł w leclercu) ale nie wrócę do niego"Goolman to jest trunek boski, pisał o nim Kochanowski"
Comment
-
-
Dzisiaj wypita butelka tego piwa po prostu mnie zachwyciła. Jako piwny laik nawet nie wiem czy uda mi się opisać moje doznania smakowe i zapachowe. Smak cudownie orzeźwiający z subtelną goryczką, delikatnym przyjemnym limonkowym kwaskiem i słabo wyczuwalnymi nutami słodowymi. Zapach to poezja: coś a'la trufla, jesienny las - po prostu coś pięknego. Nie wiem co Ukraińcy zrobili z tym piwem, ale dziś po prostu mnie ono zachwyciło. Warka do 26.04.2012.
Comment
-
-
Kolor: Słomkowy, klarowny.
Piana: Biała, dosyć drobna, mało trwała. Opada do kożucha minimalnie oblepiając szkło.
Zapach: Słodowy, lekki DMS.
Smak: Lekkie, wodniste. Słodowość z lekką kwaskowatością. Goryczka niska.
Wysycenie: Bardzo wysokie.
Ogółem: Podczas upału pewnie by się sprawdziło, ale tak to nic ciekawego. Strasznie wysokie nagazowanie jest bardzo drażniące.
Comment
-
Comment