Obołoń, Micne

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Sven
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2003.09
    • 1211

Obołoń, Micne

Piana słaba, ale tak bywa w mocnych piwach! Nagazowane poprawnie, bąbelki, ale pojedyncze unoszą się ku górze! Kolor miodowy, jasny, ale ciemniejszy niż większość piw z Obolona! Zapach - słabo chmielowy! Smak, czuć moc, ale brak posmaku alkoholowego! Mocny aromat słodu i spora goryczka! Smaczne!
    7,4% alk. 16% ekstrakt.
    Celia, cerevisia et conventus.
  • Lacriferno
    Kapitan Lagerowej Marynarki
    • 2005.07
    • 783

Kolejny prezent od znajomych ze wschodu. Piwo ma świetny kolorek złocisto-bursztynowy. Wspaniale prezentuje się w kuflu. Gdyby jeszcze piana była trwalsza... Smak silnie słodowy z mocnymi akcentami chmielu. Goryczka dość intensywna. Delikatne, niemal bez znaczenia, ślady alkoholowe. Zapach słodowy z wyraźnym chmielem. Wysycenie odpowiednie, choć gdyby było odrobinkę większe nie było by źle.

Comment

• kishar
      D(r)u(c)h nieuchwytny
      • 2003.10
      • 1691

Dość zaskakujący owocowy zapach po otwarciu.
      Drobna słaba piana, barwa herbaciana.
      Smak typowo słodowy, mocny czuć alkochol jak dla mnie za bardzo, ten alkocholowy smak zabija wszystkie inne. Jak dla mnie jest to słabe piwo, na ukrainie można dostać wiele ciekawszych mocnych piw.
      Ocena 3.0

Comment

• sibarh
        Generał Wszelkich Fermentacji
        🥛🥛🥛
        • 2005.01
        • 10387

Piwo:
        Attached Files
        2800 nowe piwa opisałem na forum
        Moja "kolekcja" wypitych piw zagranicznych na koniec 2023 r. liczy 13190 piw z 181 krajów
        Kolekcja jest na stronie https://sites.google.com/view/sibarh-galeria/galeria

Comment

Related Topics

Collapse

• darekd
          Wildbräu, Helles
          darekd
          Browar z Grafing pod Monachium (Górna Bawaria)

5,0% alk.
          11,5 % ekstr.
          17 IBU

Chmiele z Hallertau - Perle i Hersbrucker

https://www.wildbraeu.de/biere/

Aromat - słodowy z podsuszonym ziarnem, leciutka łąka (chmiel)
          Piana - może...
          2024-11-27, 22:33
        • AaLeX
          Głubczyce, Special Hard
          AaLeX
          Kiedy zobaczyłem to piwo w Dino, byłem ciekaw, jak smakuje piwo, które ma 12% alkoholu. Inne parametry nie są podane. No więc, teraz już wiem. Na początek piana, zawsze atut Głubczyc, tutaj jest przeciętna, słaba. Zapach metaliczno-słodowy. Barwa dość jasna, jak na takie piwo. Smak? Słód...
          2024-06-30, 17:48
        • dadek
          Zakopane, Krupówki 6a, Pstrąg Górski
          dadek
          Skoro już byliśmy w Zakopanem to oprócz browaru Gwarno trzeba było odwiedzić i drugi niedawno powstały, jakim jest Pstrąg Górski. Mieści się u dołu osławionego zakopiańskiego deptaka, i jest kolejnym browarem restauracyjnym właściciela Watry znajdującej się z przeciwnym, górnym końcu...
          2024-04-24, 00:15
        • AaLeX
          Darguner, Nordgold Pilsener
          AaLeX
          Piwo warzone dla niemieckiego Netto (z pieskiem, bo w Niemczech są dwa Netto ). Kupione w Cottbus za 45ct. Opakowanie 0,5l pet, alkohol 4,9%. Powiem tak, szału nie ma, ale w kategorii piwa marketowe trzyma poziom. Barwa złota, piana nikła (ale wszystkie piwa w plastiku mają słabą pianę),...
          2024-02-27, 12:49
        • Javox
          Obołoń, Glory To Heroes
          Javox
          Jasny lager z zawartością alko 5.0%.

Piana - większa na początku potem pełna warstewka.
          Lacing - trochę było.
          Gaz - średni plus.
          Barwa - złoto.
          Aromat - mineralna zbożowa.
          Smak - słodkawe, lekka owocowość lagerowa, mineralność, słodkawa zbożowość,...
          2024-02-13, 12:59
        • Loading...
        • Koniec listy.
        Przetwarzanie...