Sławutycz, Switłe / Chmilne Switłe

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • kloss
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2003.03
    • 2526

Sławutycz, Switłe / Chmilne Switłe

Славутич, Світле / Хмільне Світле

Litrowy PET.Ekstrakt 10,5% alkohol 4%.
    Gęsta,obfita piana ale niezbyt trwała.
    Barwa złocistobursztynowa.
    W smaku półwytrawne,nieco chmielowe,ze słodową nutą.
    Jak na plastik zupełnie przyzwoite.
    Kupione od Ukraińców na bazarze w Ustrzykach Dolnych za 3 zł.Nabyłem też "Sławutycz Micne","Obołoń Premium" i "Obołoń Micne"-wszystkie w PETach.
    Ostatnia zmiana dokonana przez delvish; 2011-12-03, 22:22.
  • sibarh
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛
    • 2005.01
    • 10387

Moje miało 4,3 % i 11 eks:
    Attached Files
    2800 nowe piwa opisałem na forum
    Moja "kolekcja" wypitych piw zagranicznych na koniec 2023 r. liczy 13198 piw z 182 krajów
    Kolekcja jest na stronie https://sites.google.com/view/sibarh-galeria/galeria

Comment

• chechaouen
      Major Piwnych Rewolucji
      🍼🍼
      • 2011.01
      • 1180

Teraz to piwo prezentuje się tak, jak na załączonym obrazku.
      Lekki lagerek, który jest poprawny ale nic ponad to. Nie dostarcza żadnych przykrych doznań, ale też niczego ciekawego. W zapachu lekki skunksik, poza tym słodowość złamana kwaskowatością i chmielowym aromatem. W smaku głównie nudna słodowość i średniodłęboka nijaka goryczka. Do tego nieco wodniście, jak na ekstrakt 11,5 proc. Takie info na etykiecie, alk to 4,5 proc.) to zdecydowanie za wodniście. Może być, ale ja do tego piwa wracać z pewnością nie będę, bo po co
      Attached Files
      Ostatnia zmiana dokonana przez chechaouen; 2013-06-13, 17:52.

Comment

Related Topics

Collapse

• darekd
        Lwiwśka Pywowarnia, Chmilne Poliśke Swiże
        darekd
        Liczyłem na to, że to jakiś poleski browar, ale małymi literkami na kontrze przeczytałem, że piwo ma więcej wspólnego z Danią (Carsberg) i Lwowem niż z Polesiem...
        Na dodatek mimo, że "swiże" to pasteryzowane.

4,4% alk.

Aromat - słodowy, nieco syropowaty,...
        2021-06-16, 20:46
      • darekd
        Dimiors, Jużnaja Bawarija Switłe
        darekd
        Melitopolśkyj piwowarnyj zawod z Melitopola w obwodzie zaporoskim działał od 1966 r., ale zbankrutował w 2009 r. Jego kontynuatorem jest Melitoplśka pywowarnija Dimiors.

Część produkcji, w tym to piwo nawiązuje do bawarskich tradycji piwnych:

https://dimiors.com/products/...
        2021-08-01, 13:48
      • darekd
        Ziberta, Lagerbier Switłe
        darekd
        Piwowarnia Ziberta - to powinna być nazwa producenta, choć nie wiem czy browar w Fastowie warzy nadal piwo i czy nie jest to Obołoń w Kijowie, który przejął kiedyś ten browar.

Ekstr. 11%, 4,4% alk.

Ładna, klasyczna etykieta, powołująca się na niemiecką tradycję,...
        2020-11-01, 04:09
      • bastion
        Ukraina, Ivano - Frankivsk, Konovalcia 227a, Brovarnia Jager. [Bez wyszynku]
        bastion
        Podczas kolejnej wizyty we IF byłem nieco zaskoczony faktem że w miejscowych sklepach spożywczych pojawiło się w butelkach piwo i to kilka rodzajów z browaru Jager.
        Ten, dawno temu odwiedzony został już opisany na forum- https://www.browar.biz/forum/piwo/pi...agraniczne/eur...
        2022-12-28, 22:52
      • MarcinKa
        Sławutycz, Chmilne Micne
        MarcinKa
        Славутич, Хмільне Міцне

Piwo otrzymane w prezencie. Butelka PET 1l. Moc 7%, ekstrakt 15,5. Zapach typowy dla mocnych piw. Piany prawie brak ale cieniutki kożuszek utrzymuje się długo. Gazu niewiele. Piękna głęboka barwa starego złota. Smak niezły. Niczym się...
        2005-12-15, 16:05
      • Loading...
      • Koniec listy.
      Przetwarzanie...