Kolejne z piw załatwionych przez kumpla.
Tym razem piwo Ra z browaru Sarmat w Doniecku, jak wyczytałem jest to piwo oparte na egipskiej recepturze, a dokładniej mówiąc jest to interpretacja staroegipskiej receptury napoju faraonów. w składzie oprócz standartowych składników jest aromat kwiatu "Karkady"
Piwo to ma 11.5% ekstr. i 4.5% alc.
Opakowanie to butelka typu czeskiego, z ładna pomarańczową etykietą z egispkimi rysunkami.
Zapach jest dość, dziwny jak dla mnie niezbyt przyjemny.
Piana na początku ładna, ale bardzo szybko opada.
Barwa dość jasna, standartowa dla pilsów.
Smak jest dość dziwny,ale ciekawy, orzezwiający, można wyczuć fajna chmielową goryczkę, taką jak lubię,w tle jakby kwaskowate, występują dośc ciekawe nuty smakowe to pewnie od tego egispkiego dodatku.
Ogólnie jest to naprawde,fajne i ciekawe piwo godne polecenia.
Ocena to 4.6
Tym razem piwo Ra z browaru Sarmat w Doniecku, jak wyczytałem jest to piwo oparte na egipskiej recepturze, a dokładniej mówiąc jest to interpretacja staroegipskiej receptury napoju faraonów. w składzie oprócz standartowych składników jest aromat kwiatu "Karkady"
Piwo to ma 11.5% ekstr. i 4.5% alc.
Opakowanie to butelka typu czeskiego, z ładna pomarańczową etykietą z egispkimi rysunkami.
Zapach jest dość, dziwny jak dla mnie niezbyt przyjemny.
Piana na początku ładna, ale bardzo szybko opada.
Barwa dość jasna, standartowa dla pilsów.
Smak jest dość dziwny,ale ciekawy, orzezwiający, można wyczuć fajna chmielową goryczkę, taką jak lubię,w tle jakby kwaskowate, występują dośc ciekawe nuty smakowe to pewnie od tego egispkiego dodatku.
Ogólnie jest to naprawde,fajne i ciekawe piwo godne polecenia.
Ocena to 4.6
Comment