Obołoń, Desant Specnaz

Collapse
X
 
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Lacriferno
    Kapitan Lagerowej Marynarki
    • 2005.07
    • 783

    Obołoń, Desant Specnaz

    Ekstrakt 15,5%, alkohol 7,2%

    Kolor złoty, na zdjeciu wyszedł dość ciemny, w rzeczywistości dużo jaśniejszy.
    Zapach słodowy z akcentami alkoholowymi.
    Piana marna. Pojawia się przy nalewaniu w postaci dość grubych pęcherzyków, nastepnie szybko opada nie pozostawiając z czasem żadnego śladu.
    Smak mocno słodowy z miodowo-owocowymi posmakami. Zbyt wyraźnie czuć moc tego piwa, z czasem obecność alkoholowego posmaku staje się coraz intensywniejsza. Goryczka średnio intensywna, przyjemna, pozostawia długotrwały posmak.
    Wysycenie wystarczające.
    Opakowanie: butelka z etykietą z militarnym wzorem, dedykowany kapsel. Podane istotne informacje o piwie.

    Na etykiecie podana jest informacja, iz piwo jest niepasteryzowane, co jednoznacznie ciężko potwierdzić. Ważne, że jest dość smaczne, o wiele smaczniejsze od większości krajowych mocnych piw.
    Attached Files
  • piokl13
    D(r)u(c)h nieuchwytny
    • 2003.06
    • 946

    #2
    Rzeczywiście dobre. Chyba naprawdę jest niepasteryzowane, bo ma krótki termin ważności.
    Dostępne są również desanty z jedną i dwoma gwiazdkami, odpowiednio słabsze.

    Comment

    • abernacka
      Generał Wszelkich Fermentacji
      🥛🥛🥛🥛
      • 2003.12
      • 10861

      #3
      Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika piokl13
      Dostępne są również desanty z jedną i dwoma gwiazdkami, odpowiednio słabsze.
      Niedawno na Ukrainie udało nam sie kupić "Desant" niefiltrowany z jedną gwiazdką o ekstrakcie 15,7%. Tak więc te stwierdzenie jest raczej błędne.
      Piwna turystyka według abernackiego

      Comment

      • piokl13
        D(r)u(c)h nieuchwytny
        • 2003.06
        • 946

        #4
        Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika abernacka
        Niedawno na Ukrainie udało nam sie kupić "Desant" niefiltrowany z jedną gwiazdką o ekstrakcie 15,7%. Tak więc te stwierdzenie jest raczej błędne.
        Niestety podtrzymuję swoje stwierdzenie. Wiem, co piłem. Zerknij na stronę:

        Desanty są u dołu po lewej stronie.
        Last edited by piokl13; 2006-09-27, 09:07.

        Comment

        • abernacka
          Generał Wszelkich Fermentacji
          🥛🥛🥛🥛
          • 2003.12
          • 10861

          #5
          W takim razie co powiesz na temat tego niefiltrowanego "Desant'a", który ma 15,7% eks i 7,3%alk?
          Ps. Przepraszam wszystkim zainteresowanych za zły stan etykiety. Ale ten papierek chyba był klejony tym samym klejem co etykiety "kaszubskie" z Ciechana.
          Attached Files
          Piwna turystyka według abernackiego

          Comment

          • piokl13
            D(r)u(c)h nieuchwytny
            • 2003.06
            • 946

            #6
            Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika abernacka
            W takim razie co powiesz na temat tego niefiltrowanego "Desant'a", który ma 15,7% eks i 7,3%alk?
            Powiem, że jest taki sobie, bo też go piłem.

            Comment

            • abernacka
              Generał Wszelkich Fermentacji
              🥛🥛🥛🥛
              • 2003.12
              • 10861

              #7
              Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika piokl13
              Powiem, że jest taki sobie, bo też go piłem.

              Podobnie jak ty zgadzam sie z tym stwierdzeniem Smaczne ale bez zachwytu.
              Ale jak sobie przypominam smak tego piwa nie był przedmiotem, naszej dyskusji
              Last edited by abernacka; 2006-09-27, 13:42.
              Piwna turystyka według abernackiego

              Comment

              • piokl13
                D(r)u(c)h nieuchwytny
                • 2003.06
                • 946

                #8
                Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika abernacka
                Podobnie ja ty zgadzam sie z tym stwierdzeniem Smaczne ale bez zachwytu.
                Ale jak sobie przypominam smak tego piwa nie był przedmiotem, naszej dyskusji
                To co napisałem jest prawdę, co widać np. na podanej stronie. Dodatkowo jest jeszcze to niefiltrowane, o czym wtedy, gdy to pisałem, jeszcze nie wiedziałem.

                Comment

                • abernacka
                  Generał Wszelkich Fermentacji
                  🥛🥛🥛🥛
                  • 2003.12
                  • 10861

                  #9
                  W takim razie jak sie ma jedna gwiazdka do tego mocnego jak by nie było piwa.
                  Piwna turystyka według abernackiego

                  Comment

                  • Tumry
                    Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
                    • 2003.01
                    • 204

                    #10
                    różne DESANT-y

                    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika abernacka
                    Niedawno na Ukrainie udało nam sie kupić "Desant" niefiltrowany z jedną gwiazdką o ekstrakcie 15,7%. Tak więc te stwierdzenie jest raczej błędne.
                    To proste
                    Są 2 różne Desanty z jedną gwiazdką :
                    -Biła Zirka- na kontrze portret blondynki w niebieskim berecie - hasło: "Mocniejsze od piwa - tylko desantowa przyjaźń" - to jest mocne piwo
                    -Desant DMB (na etykiecie ichnie litery) które ma 10,5% ekstraktu i odpowiednio 4,% alc.- a na kontrze głowy 4 junaków w zielonych beretach i haso"Piwo nie herbata - szklanki nie wymaga(?)"
                    Tumry
                    sasiad47@gmail.com.pl
                    (gdyby wszyscy piwosze dobrej woli ...)

                    Comment

                    • Tumry
                      Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
                      • 2003.01
                      • 204

                      #11
                      Odmiany DESANT-ów
                      Attached Files
                      Tumry
                      sasiad47@gmail.com.pl
                      (gdyby wszyscy piwosze dobrej woli ...)

                      Comment

                      • Tumry
                        Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
                        • 2003.01
                        • 204

                        #12
                        i odpowiednie kontry
                        Attached Files
                        Tumry
                        sasiad47@gmail.com.pl
                        (gdyby wszyscy piwosze dobrej woli ...)

                        Comment

                        • michioso
                          Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
                          • 2002.10
                          • 112

                          #13
                          Obołoń, Desant Specnaz

                          Piwo dobre w smaku, barwa złota. Marna piana, szybko znika. Zapach słodowy, czuć moc alkoholu. Zapach słodowy z nutami owocowymi. Dość ciekawa etykieta, zresztą jak cała seria Desantów. Mimo dość sporej mocy % piwo warte spróbowania z browaru Obołon

                          Comment

                          • TomX
                            D(r)u(c)h nieuchwytny
                            • 2004.09
                            • 1035

                            #14
                            Dużo mówiąca nazwa, litrowa butelka PET, wysoki woltaż i wschodnie korzenie napełniły mnie obawą, że będzie to ledwo wypijalny mózgotrzep. Zdziwiłem się - to naprawdę solidne, przyjemne, dobre piwo!

                            Kolor: Dość jasny jak na tak wysoki ekstrakt, złoty.
                            Piana: Obfita ale wyjątkowo krótkotrwała, w ciągu minuty nie zostaje ani ślad.
                            Zapach: Słodowy, przyjemny.
                            Smak: Intensywnie słodowy, lekko słodki, ma w sobie taką jakby karmelowość, całość wieńczy solidna, bardzo przyjemna goryczka. Alkohol wyczuwalny, ale w tle, nie nachalnie.
                            Wysycenie: bardzo słabe, ale to pewnie wynik przechowywania piwa w PETcie (dosłałem je od znajomej przeterminowane o 2 miesiące).

                            Mój egzemplarz miał 15,5% ekstraktu i 6,8% alkoholu.

                            Comment

                            Przetwarzanie...