Rohań, Staropramen Premium Beer (lic.)

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • e-prezes
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛🥛🥛
    • 2002.05
    • 19291

Rohań, Staropramen Premium Beer (lic.)

Рогань

Również nabyte na giełdzie bialskiej. Zaintrygowało mnie po kiego grzyba ktoś sprzedaje piwo czeskie, dość w sumie popularne i typowe. Szczegółowe informacje na kontrze. Ani kapsel, ani frontowa etykieta nie zdradza pochodzenia.
    Piwo takie ło. Zielonobutelkowy zapach i coś jeszcze, w smaku słaba goryczka (ujawnia się ciut na podniebieniu), piana skromna, opadająca; nagazowanie ot, przyzwoite. Nie ma o co się bić - przeciętniactwo.
    Attached Files
    Ostatnia zmiana dokonana przez delvish; 2011-12-03, 21:05. Powód: pomyłka w tytule
  • leona
    D(r)u(c)h nieuchwytny
    • 2009.07
    • 5853

Charkiw, Staropramen

Nazwa browaru według inbevowskiej nomenklatury, która nie używa już starej - Rohań.

A: 4 %
    E: 10 % wagi
    Pełny skład, włącznie z informacją o kaszce kukurydzianej (C).

Miejsce produkcji i dodatki niesłodowe w składzie można rozszyfrować poprzez odczytanie oznaczeń literowych i sprawdzenie ich na stronie www koncernu.

Piwo dodaję w celach informacyjno-kolekcjonerskich, w smaku jest tak samo nieciekawe jak oryginał.

Comment

Related Topics

Collapse

• Javox
      Coors, Staropramen
      Javox
      Kończy się Staropramen z Pragi na wyspach.
      Dziś zakupiłem czteropak wyprodukowany przez Molson Coors w Burton-on-Trent.

Alko 5%

Piana - więcej na początku potem pełna warstwa.
      Lacing - trochę było.
      Gaz - średni.
      Barwa - złoto.
      Aromat...
      2024-08-09, 22:17
    • darekd
      Staropramen, Ostravar Černá Barbora
      darekd
      Nazwa Staropramen tytule wątku nie oznacza, że piwo warzone jest w Pradze, bo ostrawski browar z tego co wiem cały czas warzy piwo, tylko że na opakowaniach jest napisane, że producentem jest Staropramen na praskim Smichowie. Nonsens...

Czarna Barbara to dolny ciemniak o ekstr. 13%...
      2022-09-28, 22:24
    • darekd
      Staropramen, Ostravar Mustang 11
      darekd
      Piwo z Ostravara sygnowane przez Staropramena, ze serii tej co ich Czarna Barabara:

https://www.browar.biz/forum/piwo/pi...-cerna-barbora

Ekstr. 11%
      Alk. 4,9%

Aromat - głównie słodkawy słód, chmielu...
      2022-11-14, 00:05
    • Javox
      Borsodi, Staropramen Premium
      Javox
      Kupiłem sobie Staropramenka i jak się okazało było to piwo inne niż się spodziewałem.

Pierwsze co czytam na puszce: Wyprodukowano w EU na licencji... Staropramen
      Trochę się zdziwiłem i czytam też kod kreskowy: Borsodi Sörgyár Kft., Rákóczi utca 81, 3574 Bőcs

A...
      2022-08-18, 12:44
    • darekd
      Staropramen [Birradamare], Birra Roma Chiara
      darekd
      Pojawiło się to piwo w Biedronce, u mnie była promocja/wyprzedaż - poniżej. 3 zł. za 0,33 l/ butelkę.
      Czeskie na włoskiej licencji.

alk. 4,7%

W składzie obok słodu jest też jęczmień.

Aromat - słodowy, nieco cukrowy, trochę chmielu
      Piana...
      2022-11-22, 23:20
    • Loading...
    • Koniec listy.
    Przetwarzanie...