Lwiwśka, Lwiwśke Żywe

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • sibarh
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛
    • 2005.01
    • 10387

Lwiwśka, Lwiwśke Żywe

Butelka 0,5 litra, alkohol nie mniej niż 4,8 %, eks. 11,8, kapsel goły pod złotkiem
    Kolor - złoty, klarowny
    Piana - drobna, średnio wysoka ale trwała
    Zapach - wyraźny słodowy
    Gaz - okey
    Smak - wyraźny słód, średni chmiel, średnia słodycz, średnia goryczka.
    Poprawne, niepasteryzowane piwo.

W moim "zbiorze" piw zagr. nr 3795 - moje 1874 nowe piwo na forum
    2800 nowe piwa opisałem na forum
    Moja "kolekcja" wypitych piw zagranicznych na koniec 2023 r. liczy 13190 piw z 181 krajów
    Kolekcja jest na stronie https://sites.google.com/view/sibarh-galeria/galeria
  • sibarh
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛
    • 2005.01
    • 10387

Foto:
    Attached Files
    2800 nowe piwa opisałem na forum
    Moja "kolekcja" wypitych piw zagranicznych na koniec 2023 r. liczy 13190 piw z 181 krajów
    Kolekcja jest na stronie https://sites.google.com/view/sibarh-galeria/galeria

Comment

• Warchlando
      Kapral Kuflowy Chlupacz
      • 2012.06
      • 94

Kolor - złoty, klarowny
      Piana - średniej wielkości, koloru białego, ziarnista, szybko opadająca, pozostawiająca cienką warstewkę
      Zapach - słodowo-karmelowy, lekko chmielowy oraz zalatujący lekką stęchlizną
      Smak - słodowo-chmielowy ze średnią goryczką, wyczuwalny lekki posmak alkoholowy oraz lekka kwaśność
      Wysycenie - dobre
      Opakowanie - całkiem schludne ale bez fajerwerków, podany ekstrakt oraz zawartośc alkoholu oraz skład, kapsel złoty
      Uwagi - piwo jest przeciętne, ale da się go wypić. Z racji tego, iż było kupowane na Ukrainie drogie też nie było (ale nie pamiętam już dokładnej ceny)
      Warka - do 19.08.13

Comment

Related Topics

Collapse

• Javox
        Lwiwśka, Lwiwśke Mjake
        Javox
        Львівське М'яке to lekki lagerek z zawartością alko 4.2%

Piwo z kodem "C" czyli piwo pochodzi ze Lwowa.

Piana - więcej na początku potem niepełna warstewka ale za niedługo została obwódka.
        Lacing - prawie nic.
        Gaz - średni.
        ...
        2024-02-12, 13:43
      • dadek
        Niemcy, Erlangen-Kosbach, Am Deckersweiher 24, Hofbräu Oberle
        dadek
        Adres browaru niby w Erlangen ale jest to wieś włączona w obszar miasta odległa o ponad 7 km od głównego dworca kolejowego. Spod niego należy najpierw jechać autobusem 286 do przystanku Büchenbach-Lindenstraße i przesiąść się na linię 298 (w godzinach 10-16) lub 287 (poza 10-16). Te autobusy...
        2025-02-09, 23:58
      • AaLeX
        Braniewo, Złoty Dukat
        AaLeX
        Nowość z braniewskiego browaru (kod LG). Przynajmniej nigdy wcześniej tego nigdzie nie widziałem. Brak wątku na tym forum również to potwierdza. Alkohol 6%. Skład: woda, słód jęczmienny, jęczmień browarny, chmiel, ekstrakt chmielu. Opisy w 3 językach, po polsku, angielsku i włosku. Po...
        2024-06-25, 16:50
      • Pancernik
        Ekwador, Banos, Eloy Alfaro, Entre Ambato Y Oriente, Leprechaun Pub Restaurante
        Pancernik
        Pełna nazwa lokalu to Leprechaun Pub Restaurante Cafeteria. To ważne, bo jest też klubodyskoteka Leprechaun .
        Nie mam pewności, czy to jest dobry adres - w każdym razie lokal mieści się na głównej ulicy imprezowej, dwa kroki od bazyliki - sanktuarium.
        Spory lokal dość ciekawie...
        2023-02-05, 19:38
      • dadek
        Rumianek, Południowa 14, Browar Za Miastem
        dadek
        19.11.2022 przed Poznańskimi Targami Piwa miałem okazję (w towarzystwie kilku kolegów z piwnej branży) odwiedzić jeden z najnowszych polskich browarów. Bo choć marka Za Miastem znana jest już od pięciu lat z kontraktów, to w tym roku piwa zaczęto warzyć u siebie. Zgodnie z nazwą browar...
        2022-12-02, 01:29
      • Loading...
      • Koniec listy.
      Przetwarzanie...