Mam wrażenie, że najsłabsze z piw tarnopolskich. Zapach słaby, nijaki. Piana dość puszysta, krótkotrwała. Barwa ciemniejszego bursztynu. Wysycenie ok. W smaku karton i nieco wytrawnego słodu. Goryczka ledwie wyczuwalna. Piwo w odczuciu bardzo wodniste, nijakie. Zawartość alkoholu 4,0%, ekstraktu 11%. Słabe.
Opilla, Żyhułiwśke Switłe
Collapse
X
-
Opilla, Żyhułiwśke Switłe
"You can't be a real country unless you have a beer and an airline - it helps if you have some kind of a football team, or some nuclear weapons, but at the very least you need a beer."
(Frank Zappa)
"It is not from the benevolence of the butcher, the brewer, or the baker that we expect our dinner, but from their regard to their own interest. We address ourselves, not to their humanity but to their self-love" (Adam Smith)Tagi: brak -
2800 nowe piwa opisałem na forum
Moja "kolekcja" wypitych piw zagranicznych na koniec 2023 r. liczy 13190 piw z 181 krajów
Kolekcja jest na stronie https://sites.google.com/view/sibarh-galeria/galeria
Related Topics
Collapse
-
Melitopolśkyj piwowarnyj zawod z Melitopola w obwodzie zaporoskim działał od 1966 r., ale zbankrutował w 2009 r. Jego kontynuatorem jest Melitoplśka pywowarnija Dimiors.
Część produkcji, w tym to piwo nawiązuje do bawarskich tradycji piwnych:
https://dimiors.com/products/...-
Channel: Ukraina
-
-
Piwowarnia Ziberta - to powinna być nazwa producenta, choć nie wiem czy browar w Fastowie warzy nadal piwo i czy nie jest to Obołoń w Kijowie, który przejął kiedyś ten browar.
Ekstr. 11%, 4,4% alk.
Ładna, klasyczna etykieta, powołująca się na niemiecką tradycję,...-
Channel: Ukraina
-
-
Alterlangen to dzielnica niskiej jednorodzinnej zabudowy w postaci stylowych domów o czerwonych, spadzistych dachach otoczonych zielenią. Leży po drugiej stronie rzeki Regnitz niż centrum Erlangen. Z dworca kolejowego do restauracji Drei Linden piechotą jest 1,7 km. Trasa wiedzie dwoma mostami...
-
Channel: Niemcy
2025-02-12, 02:28 -
-
Witam, kupiłem zestaw kolscha z browamatora i w instrukcji jest żeby po tygodniu wstawić do pomieszczenia poniżej 10 stopni ale drożdże to s-33, czy one nie padną przy dziesięciu stopniach? Po 7 dniach mam blg 5, fermentuje w 18 stopniach, przetrzymać jeszcze w tej temperaturze czy wstawić...
-
Channel: Twoje warzenie
-
-
W Köln gdzie nie spojrzeć wszędzie kölsch, jak dla mnie styl niepijalny
. Miejscowi są pewnie przyzwyczajeni bo to ich tradycja, a poza tym ciężko dostać coś innego, jednak turyści szukają urozmaicenia. Ale na szczęście da się znaleźć miejsca gdzie można się napić prawdziwego...
-
Channel: Niemcy
2023-10-04, 23:21 -
- Loading...
- Koniec listy.
Comment