Radomyszl, Červená Selka Světlé

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Sokół83
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2004.12
    • 1598

naciąłem się na to piwo myśląc, że jest czeskie (choć od początku butelka mi coś nie pasowała)

barwa: ciemnozłote
    piana: po nalaniu całkiem sporo czapa, ale z dużymi bąblami, po kilku chwilach zniknęła bez śladu
    gaz: wysoki, OK
    zapach: nikły słodowy
    smak: trochę słodkiego słodu, skontrowane niską i prostą goryczką

typowy international lager
    Z INNEJ BECZKI

www.fotopolska.eu

Comment

• gramak
      Porucznik Browarny Tester
      • 2012.08
      • 267

Z całego piwa najfajniejszy jest kapsel. Ja też nabrałem się na czeskość tego piwa, a literki cyrylicą na kontrze były tak małe, że przy słabym oświetleniu w sklepie nic tam nie mogłem wyczytać. Pomyślałem sobie że to czeskie, eksportowane na wschód, no i kupiłem. A okazało sie ze to ukraińskie, eksportowane na zachód.. .Samo piwo do zapomnienia (oprócz ceny - dałem za to coś 5,30 pln)
      http://www.ohbeautifulbeer.com/

Comment

• Mario_Lopez
        Kapitan Lagerowej Marynarki
        • 2009.08
        • 991

I ja dałem się nabrać na "czeskość" tego piwa. W smaku bez żadnych rewelacji, a nawet nic co bym szczególnie zapamiętał. Niestety kolejna cienizna. Jedyne co jest interesujące w tym piwie, to etykieta i kapsel.
        Last edited by Mario_Lopez; 2013-03-15, 19:21.
        Ale nie o tym, bo to u Was, nie u mnie
        Ale nie o tym, bo to u Was, nie u mnie...

EBE EBE

Comment

• agaslayer
          Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
          • 2009.06
          • 219

ja tylko dla informacji, ze piwo jest warzone w Mestanskem pivovaru Ceske Budejovice (teraz znany jako SAMSON) i byl to export dla Rosji/Ukrainy
          Katalog czeskich podstawek piwnych http://www.coasters.cz

nowa strona z kolekcja podstawek - prawie gotowa :-D
          http://beer.agaslayer.cz

Comment

• nie_wiesz
            Kapral Kuflowy Chlupacz
            • 2013.01
            • 45

Nie oceniaj piwa po etykiecie!
            Słabo wzorowali się na czeskich leżakach, chyba tylko napisy im wyszły. A zamiast chmielu Żateckiego użyli Żadnego. Jedyne co można tu pochwalić to piana i cycki wieśniaczki z etykiety. Żałuję kupna.

Comment

• Obywatel1978
              Porucznik Browarny Tester
              • 2007.09
              • 287

Dziwię się, że większość opinii jest aż tak negatywna. Mnie to piwo smakuje. Odkapslowałem już kilka butelek, choć cena jest wysoka - 5,20 w sklepie monopolowym. W każdym razie typowe polskie koncernówki bije na głowę. Dobrze zrównoważone nuty goryczkowe i słodowe - piwo dość treściwe i bogate w smaku. Wszystkie pozostałe parametry w normie: gaz spory, kolor ciemne złoto, piana wysoka, utrzymująca się i oblepiająca szklankę. butelka brązowa, ale niestety bezzwrotna. Kapsel i etykietka to poezja
              Last edited by Obywatel1978; 2014-01-18, 14:45.

Comment

• Grover
                Szeregowy Piwny Łykacz
                • 2014.05
                • 11

Jestem kolejnym nabranym. Choć na małej nalepce importera można przecież znaleźć informację małym druczkiem "Producent: Moscow Brewing Company". Co ciekawe piwo to zakupiłem na stacji BP przy ul. Ordona w Warszawie. Na półkach było również "Autorskie" i dwa rodzaje "Trzech Sosen". Czyli ta sama "stajnia" dystrybutora, który specjalizuje się w piwach ze Wschodu.

Comment

Przetwarzanie...
                X