St. Austell, HSD Hicks Special Draught

Collapse
X
 
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • sibarh
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛
    • 2005.01
    • 10387

    #1

    St. Austell, HSD Hicks Special Draught

    Butelka 0,5 litra, alkohol 5 %, eks. brak, kapsel firmowy browaru
    Kolor - miedziany, klarowny
    Piana - lekko brudna, średnio wysoka, średnio trwała
    Zapach - lekki owocowy
    Gaz - okey
    Smak - wyraźna słodycz, nuty owocowe, lekkie zielsko i chmiel, średnia goryczka
    Treściwe, pełne w smaku.

    W moim "zbiorze" piw zagr. nr 4539 - moje 2218 nowe piwo na forum
    2800 nowe piwa opisałem na forum
    Moja "kolekcja" wypitych piw zagranicznych na koniec 2023 r. liczy 13198 piw z 182 krajów
    Kolekcja jest na stronie https://sites.google.com/view/sibarh-galeria/galeria
  • sibarh
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛
    • 2005.01
    • 10387

    #2
    Foto:
    Attached Files
    2800 nowe piwa opisałem na forum
    Moja "kolekcja" wypitych piw zagranicznych na koniec 2023 r. liczy 13198 piw z 182 krajów
    Kolekcja jest na stronie https://sites.google.com/view/sibarh-galeria/galeria

    Comment

    • Javox
      Pułkownik Chmielowy Ekspert
      🥛🥛🥛🥛🥛
      • 2009.11
      • 6536

      #3
      Graficznie bez zmian. Parametry bez zmian.

      Piana - średnia ale na dłużej pełna warstewka.
      Lacing - było trochę ale szybko zniknął.
      Barwa - ciemny bursztyn.
      Gaz - średni.
      Aromat - może nie taki mulący ejl jak zwykle tutaj. Trochę orzechowości.
      Smak - typowy ale. Orzech włoski. Jest trochę goryczki, piwo raczej wodniste jest.

      Powiedzmy tak... wypić się da.

      Comment

      • Javox
        Pułkownik Chmielowy Ekspert
        🥛🥛🥛🥛🥛
        • 2009.11
        • 6536

        #4
        Zmiana woltażu na 6%

        Smak zbliżony do poprzedniej wersji... może nie takie wodniste.
        Attached Files

        Comment

        Related Topics

        Collapse

        • Javox
          St. Austell, Cornish Best
          Javox
          Tradycyjny best bitter. Alko 3.4%
          Chmiele: Progress, Golding, Aurora

          Piana - na dłużej pełna warstewka.
          Lacing - trochę było.
          Barwa - bursztyn.
          Gaz - średni.
          Aromat - typowy ejlowy (orzechy, ciasto, korzenny tytoń).
          Smak - lekko słodkawe, generalnie...
          2024-03-09, 21:43
        • Javox
          St. Austell, Westcountry Abbey Ale
          Javox
          Piwo w stylu Belgian Golden Ale z alko 4,7% z Kornwalii.

          Piana - więcej na początku potem pełna warstewka.
          Lacing - dużo i efektownie (firankowy i krążkowanie).
          Gaz - średni.
          Barwa - jasny bursztyn.
          Aromat - niezła belgijskość.
          Smak - gorzkawa "Belgia"...
          2019-08-16, 22:14
        • Javox
          St. Austell, Mena Dhu
          Javox
          Cytat z RB: Na podstawie oryginalnej receptury z Kornwalii.
          Mena Dhu (to znaczy Black Hill) gospodarstwo, które było własnością Waltera Hicksa, założyciela Browaru St Austell.

          Stout na 6 kornwalijskich słodach z alko 4,5%

          Piana - średnia i opada do warstewki....
          2017-09-27, 13:05
        • Javox
          St. Austell, Cornish Saison
          Javox
          Saison puszkowany dla brytyjskiej sieci handlowej Marks & Spencer.

          Chmiele: Magna, Citra. Alko 5,9%.

          Piana - średnia na początku potem redukcja do cienkiej warstewki.
          Lacing - trochę było.
          Barwa - złoto.
          Gaz - średni.
          Aromat - mieszanka letnich...
          2018-09-19, 14:26
        • pebejot
          Cypr, Limassol, Vasilissis 24, Draught Bar & Grill
          pebejot
          W sercu miasta Limassol od 10 lat działa browar restauracyjny.
          Otwarty w 2007 roku "Draught Bar & Grill" zlokalizowany jest w starej części miasta przy samym zamku, w zagłębiu barów i restauracji.
          Wnętrze to jedna wielka sala, długi bar a nad nim instalacja z sześciu...
          2017-08-25, 15:24
        • Loading...
        • Koniec listy.
        Przetwarzanie...