Griffin Brewery,
Fuller's Past Masters Old Burton Extra,
but. 500 ml, zaw. alk. 7,3 % obj.,
najlepiej spożyć przed 02.08.2014
barwa - dość klarowna, ciemnomiedziana;
piana - beżowa, niska, aczkolwiek trwały kożuszek pozostaje do końca;
aromat - przede wszystkim palone słody z dozą karmelu, delikatnie "czają się" karmel i ciemna czekolada;
smak - na wstępie wyraźna słodowość z nutami orzechowymi i drzewnymi, przeradzające się w chmielowe wrażenia pozostające na podniebieniu, ponadto można doszukać się toffi;
wysycenie - średnie
Wg informacji z etykiety, podczas warzenia tego piwa próbowano odtworzyć recepturę piwa, które pierwotnie swą premierę miało w roku 1931. Nie jest to piwo wybitne, ale na pewno bardzo dobry strong ale.
Fuller's Past Masters Old Burton Extra,
but. 500 ml, zaw. alk. 7,3 % obj.,
najlepiej spożyć przed 02.08.2014
barwa - dość klarowna, ciemnomiedziana;
piana - beżowa, niska, aczkolwiek trwały kożuszek pozostaje do końca;
aromat - przede wszystkim palone słody z dozą karmelu, delikatnie "czają się" karmel i ciemna czekolada;
smak - na wstępie wyraźna słodowość z nutami orzechowymi i drzewnymi, przeradzające się w chmielowe wrażenia pozostające na podniebieniu, ponadto można doszukać się toffi;
wysycenie - średnie
Wg informacji z etykiety, podczas warzenia tego piwa próbowano odtworzyć recepturę piwa, które pierwotnie swą premierę miało w roku 1931. Nie jest to piwo wybitne, ale na pewno bardzo dobry strong ale.
Comment