Ramsgate, Revelation Cat Intergalactica

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • darekd
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🍺🍺🍺
    • 2003.02
    • 12778

Ramsgate, Revelation Cat Intergalactica

Pan Alex Liberati z Rzymu warzy kontraktowo w angielskim Ramsgate Brewery swoje koty.

Intergalactica to uwaga... tripel bock doppel jest, to tripel się pojawił. Alkoholowo mieści się w skali dubeltowej - jest 8,0% Wspominają na ecie o belgijskich drożdżach, zatem mamy do czynienia jak mniemam z górną fermentacją.

Aromat - wiśnia i leśne owoce
    Piana - dość wysoka, gęsta, trwała
    Barwa - ciemny brąz, mętne
    Wysycenie - łagodne, mogłoby ciut bardziej musować, ale ok
    Smak - suszone i kandyzowane owoce na czele z wiśnią, czekolada, wyczuwalne drożdże, minimalna cierpkość, lekka goryczka długo i przyjemnie zalegają w ustach. Alkohol rozgrzewa, nieco wyczuwalny, ale nie drażni.
    Treściwość - wysoka

Ciekawe i smaczne, może to nie mój górnofermentacyjny koźlakowy faworyt, ale jestem zadowolony z zakupu. Jak zajrzałem na stronę

dowiedziałem się, że to taki "fusion" belgijskiego tripla z koźlakiem a nie jak ja prosty myślałem wzmocniony bock I rzeczywiście tak trochę smakuje. Myślę, że warto.
    Kupione we wrocławskiej Piwnicy.
  • DonZ
    Porucznik Browarny Tester
    • 2013.03
    • 303

Piana: Beżowa, drobna niewysoka, szybko znika, choć powstały wianuszek jakoś ostaje się na szkle.
    Kolor: Czerwono - brązowe, mętne. Choć przy mniejszym świetle sprawia wrażenie klarownego.
    Zapach: Przyjemny, delikatny, lekko palony, owocowy, delikatnie wiśniowy.
    Smak: Pierwsze co przychodzi z łykiem to suszone owoce, ciut drożdżowe. Goryczka jak i wysycenie nie wysokie, przyjemne. Piwo w miarę pełne, przyjemnie się pije, na pewno dwa w siebie można wlać Lekko wyczuwalny alkohol ale nie przeszkadza w piciu.

Comment

• sibarh
      Generał Wszelkich Fermentacji
      🥛🥛🥛
      • 2005.01
      • 10387

Foto:
      Attached Files
      2800 nowe piwa opisałem na forum
      Moja "kolekcja" wypitych piw zagranicznych na koniec 2023 r. liczy 13190 piw z 181 krajów
      Kolekcja jest na stronie https://sites.google.com/view/sibarh-galeria/galeria

Comment

• yoxik
        Porucznik Browarny Tester
        • 2012.10
        • 427

Revlation Cat intergalactica

Piana ładna drobna utrzymuje się. Kolor ciemny pod światło rubinowy klarowny. Aromat palone słody karmel i słodycz lekkie owoce suszone. Smak jest słodycz, posmak likierowy bez nachalnego alkoholu, wyraźne suszone owoce i paloność ciemnych słodów dający gorycz na finiszu. Piwo bardzo dobre lekko porterowo-belgijskie klimaty
        Również tutaj
        https://www.instagram.com/adam_slodowy_to_ja/

Comment

• nms007
          Szeregowy Piwny Łykacz
          • 2013.06
          • 21

Aromat mocno słodowy z wyczuwalnymi melanoidynami. Czuć także suszone śliwki (może wiśnie?).
          W smaku słodkie, karmelowe, pełne i treściwe. Podobnie jak w aromacie, tutaj również można "wyłapać" suszone śliwki.
          Goryczka umiarkowana, lekko ściągająca - ogólnie przyjemna.

Piwo swym charakterem bardzo zbliżone jest do porteru bałtyckiego, co mi bardzo odpowiada. Jest może lekko alkoholowe, ale nie przeszkadza to jakoś szczególnie.
          Attached Files

Comment