Black Sheep, All Creatures

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Sven
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2003.09
    • 1211

Black Sheep, All Creatures

Butelka 0,5 litra.
    Moc 4% alk.

Barwa jasnozlocista, piana wysoka i trwala. W zapachu przyjemnie i orzezwiajaco chmielowe, smak to bardzo udane polaczenie chmielu i slodu, po przelknieciu sporo goryczki. Dobrze gasi pragnienie i jest naprawde 'moreish'

Link: http://www.blacksheepbrewery.com/bee..._bottled_beer/
    Celia, cerevisia et conventus.
  • Oskaliber
    Kapitan Lagerowej Marynarki
    • 2010.05
    • 727

Kolor: Złoty, opalizujący.
    Piana: Biała, średnio gęsta, dosyć obfita, trwała. Opada do uczciwego kożucha mocno oblepiając szkło belgijską koroną.
    Zapach: Mało intensywny. Lekko chmielowy z nutką cytrusową.
    Smak: Dosyć lekkie i dosyć wytrawne. Lekka podbudowa słodowa i bardzo intensywna chmielowość. W tle ale'owe estry owocowe. Wszystko zwieńczone dosyć wysoką i mocno pozostająca goryczką.
    Wysycenie: Średnio niskie.
    Ogółem: Świetne, bardzo chmielowe i bardzo goryczkowe, do tego bardzo pijalne piwo. Przy tym woltażu można wciągnąć ich sporo, niestety miałem tylko jedno . Powinno zadowolić każdego hopheada. Wisienką na torcie jest bardzo gustowna oprawa graficzna butelki.
    BeerFreak.pl

Comment

Related Topics

Collapse

• dadek
      Dolní Dunajovice, Mlýnská, Pivovar Wild Creatures
      dadek
      To bez wątpienia najbardziej oryginalny i jedyny taki browar w České Republice. Małżeństwo Jitka i Libor Ilčíkoví z piwami Wild Creatures dali się po raz pierwszy poznać polskim spijaczom sztosów na festiwalu Beer Geek Madness w listopadzie 2019 roku. Wtedy to odbywał się on pod hasłem...
      2022-09-08, 02:08
    • pebejot
      Bułgaria, Varna, Tsar Simeon I 27, The Black Sheep (Zlatna Varna)
      pebejot
      Browar restauracyjny w nadmorskiej Warnie znajdujący się w doskonałej lokalizacji, przy jednym z głównych deptaków, zaledwie 150 metrów od głównego dworca kolejowego.
      Lokal z eleganckim wnętrzem, bogato zdobionym drewnem i dość sporym ogródkiem przy deptaku.
      Tuż przy barze...
      2021-10-27, 10:30
    • Javox
      Black Sheep, [My Generation] Pale Ale
      Javox
      Pale Ale z alko 4,7% na chmielach Galena, Polaris, Magnum, Cascade.

Piana - na dłużej niepełna warstewka.
      Lacing - trochę było.
      Barwa - lekko opalizujący jasny, żółto złoty.
      Gaz - średni.
      Aromat - cytrusowość i tytoń.
      Smak - lekki ejl z lekkim...
      2020-08-13, 14:58
    • bastion
      Ukraina, Valea Kuzmina, Dżerelna 1, Bukowinska Browarnia Tuko.
      bastion
      Ktoś coś słyszał, ktoś coś widział, ale konkretów żadnych, albo niewiele. W okolicach Czerniowców ma działać jakiś mały browarek, mocno utajniony, co nie jest jakimś novum w tamtych stronach.
      Przy moim pobycie tam, spróbowałem rozszyfrować tą zagadkę.
      Kilkanaście kilometrów...
      2021-04-21, 21:23
    • bastion
      Łotwa. Liepaja. Pasta Iela 1-2N, Vecais Taizel's.
      bastion
      Na pewno Lipawa ( bo tak brzmi polska nazwa tego miasta) zasługuje na nieco więcej niż pospieszne przemykanie z parasolem w ręce przez uliczki, jak to miało miejsce w moim przypadku. Niestety trafiłem na mały armagedon pogodowy i musiałem bardzo zawęzić tamtejsze peregrynacje. Z drugiej strony...
      2025-01-10, 21:09
    • Loading...
    • Koniec listy.
    Przetwarzanie...