Redwillow, Smokeless

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Blackbeard
    Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
    • 2011.12
    • 209

Redwillow, Smokeless

Smoked Porter
    Ekstrakt: Nie podano. Alkohol: 5,7%.

Kolor: Bardzo ciemny brąz, widoczne zmętnienie.
    Piana: W głównej mierze beżowa, miejscami występują brązowe plamy. Złożona z pęcherzyków różnej wielkości, szybko opada do kożucha o grubości 6 mm, który towarzyszy nam do końca degustacji.
    Zapach: Delikatny, pierwsze, co uderza to wędzonka, a zaraz za nią pojawia się kawa. W tle majaczy lekka nuta drożdżowa.
    Smak: Przyjemna wędzonka wymieszana ze słodyczą, lekki kwasek, a dalej palone słody, kawa i wędzonka. Pod koniec degustacji dokładniej przyjrzałem się etykiecie i wyczytałem: (…) chipotle infused Porter, (…). Przyznam szczerze, że w trakcie spożywania żadnej ostrości nie wyczułem.
    Wysycenie: Niskie.
    Opakowanie: Butelka 0,33 l, kapsel golas, a etykieta tego samego kroju jak u większości piw z tego browaru, utrzymana w tonacjach brązu i bieli.
    Uwagi:
    Ostatnia zmiana dokonana przez Blackbeard; 2013-12-15, 00:27.
    Mors ultima linea rerum.
  • tmspoko
    Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
    • 2009.09
    • 207

W zapachu i smaku zbyt duża kawowa kwaśność - pozostaje na podniebieniu. Po ogrzaniu wędzonki praktycznie nie czuć. Nie mój smak.
    Attached Files
    TMspoko

Comment

Related Topics

Collapse

• Petitpierre
      2024.07.05-07, Rzeszów, VIII Rzeszowski Festiwal Piwa
      Petitpierre
      Warto zacząć może nie od tego, że browary zgłaszające akces spływały bardzo powoli (dzień przed Festiwalem wyglądało, że będzie z osiem), ale od fatalnej logistyki-rok temu były siedziska stoliki itd, a teraz tylko takie stoliki wyższe i też nie za dużo i niestety jak na raucie-na stojąco....
      2024-07-07, 17:28
    • Prusak
      Donovalský, Lucifer
      Prusak
      Piwo opisane przez browar jako Black Ale, ja bym powiedział, że raczej Black IPA. E: 17%, A: 6, 7% obj., IBU: 100. Piana niezbyt obfita, w zapachu nuty palone, lekkie cytrusy, czekolada, kawa. Chciałoby się stwierdzić, że goryczka przykrywa wszystko, ale to 100 IBU nie jest tak mocno odczuwalne,...
      2022-08-29, 16:53
    • nonFelix
      2021.10.07-09 - 12 Warszawski Festiwal Piwa
      nonFelix
      Wracamy po 2 latach! 12. edycja Warszawskiego Festiwalu Piwa – najważniejszej imprezy dedykowanej miłośnikom piw rzemieślniczego – odbędzie się 7-9 października na Stadionie Legii Warszawa.

Małe, lokalne, innowacyjne. Jeszcze przed paroma laty mało kto słyszał o rzemieślniczym...
      2021-09-23, 19:47
    • LESNICZYy
      Kraftwerk One Moment
      LESNICZYy
      W smaku i zapachu dominuje przyjemna kawa z średnią goryczką . Alkohol 7.5% oczywiście dobrze ukryty , wysycenie średnie sprzyjające degustacji . Piana beżowa z drobnych oczek , lacing poniżej średniej . Dobre piwo i dobra odmiana do kolejnej NEIPA , .
      ...
      2021-04-27, 16:08
    • Petitpierre
      23-25.07.2021, Rzeszów, V Rzeszowski Festiwal Piwa
      Petitpierre
      Mogło dojść do tego, że go w ogóle nie będzie, więc nawet jak opóźniony, dobrze, że udało się zorganizować. 14 browarów, bardzo duży wybór piw, w myśl zasady "dla każdego coś miłego", wydzielona strefa festiwalowa, ze stołami, krzesłami, wszystko git. Ponieważ dużo...
      2021-07-24, 08:50
    • Loading...
    • Koniec listy.
    Przetwarzanie...