Samuel Smith, Yorkshire Stingo

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • darekd
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🍺🍺🍺
    • 2003.02
    • 12674

    Samuel Smith, Yorkshire Stingo

    Mocny ejl (8 % alk.), dojrzewający w dębowych beczkach.

    Więcej na temat tego piwa:



    Aromat - zdominowany przez słody, choć umiarkowanie intensywny - nuty śliwek, nieco karmelu
    Piana - wysoka, dość gęsta, kremowa, trwała, pozostaje na szkle
    Barwa - herbaciana, wpadająca w czerwono-rubinowy
    Wysycenie - średnie, przyjemnie musuje ożywiając piwo
    Smak - wyraźne owoce - śliwki, rodzynki, z lekka cierpkością, trochę czekoladowej słodyczy z nutą rozgrzewającego alkoholu, może też ciut posmaków jakby związanych z przechowywanie m w drewnianych beczkach. Całość przypomina mi nieco połączenie belgijskiego dubla z baltyckim porterem.
    Treściwość - wysoka

    Smakowite piwo na mroźne wieczory.

    Drink-Hala, Wrocław
    Attached Files
  • coder
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2006.10
    • 1347

    #2
    Aromat: rześko-owocowy

    Piana: obfita, rzadka, mało trwała

    Barwa: mocnej herbaty, opalizujące

    Smak: ciężki, słodowo-alkoholowy, posmak pestkowych owoców, słodkie nutki. Końcówka nieprzyjemnie goryczkowa, wyczuwalny etanol.

    Goryczka: średnia, alkoholowa, pozostająca, niemiła

    Odczucie w ustach: pełne, ściągające, alkoholowe

    Ogólne wrażenie: nie moja bajka, mocne, ciężkie, niezbalansowane, przykra goryczka.

    Comment

    • coder
      Major Piwnych Rewolucji
      • 2006.10
      • 1347

      #3
      Po roku próbuję to piwo i smakuje mi jakoś lepiej. Nadal ciężkie, degustacyjne, ale ciekawe i smaczne. Jedyna poważna wada to dość mocno wyczuwalny etanol.

      Comment

      Przetwarzanie...
      X