Mild 4,0% alk.
Kolor ciemnobrązowy, z rubinowymi przebłyskami.
Piana niska, przybrudzona, średnio-pęcherzykowa, niezbyt trwała.
Aromat dużo estrów, lekki karmel, lekki chmiel, słodowość, lekko opiekana, minimalna czekolada, lekki alkohol (przy 4,0% ?! po ogrzaniu wychodzą nuty palone, pojawia się więcej czekolady i minimalny acetaldehyd.
Smak słodowość, owocowe estry, lekka paloność, chmiel, finisz karmelowy-czekoladowy
Goryczka, średnio-niska, długa, trochę szorstka.
Odczucie ustach pełnia niska, wręcz wodniste, wysycenie średnio-niskie.
Pijalność słaba.
Jest przeciętnie, za dużo tych estrów jak na milda, chmielu chyba też trochę za dużo.
Kolor ciemnobrązowy, z rubinowymi przebłyskami.
Piana niska, przybrudzona, średnio-pęcherzykowa, niezbyt trwała.
Aromat dużo estrów, lekki karmel, lekki chmiel, słodowość, lekko opiekana, minimalna czekolada, lekki alkohol (przy 4,0% ?! po ogrzaniu wychodzą nuty palone, pojawia się więcej czekolady i minimalny acetaldehyd.
Smak słodowość, owocowe estry, lekka paloność, chmiel, finisz karmelowy-czekoladowy
Goryczka, średnio-niska, długa, trochę szorstka.
Odczucie ustach pełnia niska, wręcz wodniste, wysycenie średnio-niskie.
Pijalność słaba.
Jest przeciętnie, za dużo tych estrów jak na milda, chmielu chyba też trochę za dużo.
Comment