styl: session IPA
alk. 4,1%
Piwo o niewielkiej zawartości alkoholu. Do chmielenia użyto grejpfrutowego Chinooka i ziołowo-kwiatowego Centenniala. IBU 35, więc nie wysoko, ale przy braku kontry słodowej może być gorzko.
BARWA: złota
ZAPACH: świeżość lasu świerkowego, rzeskość grejpfrutów i cierpkość żywicy
SMAK: profil smakowy wybitnie chmielowy, kompletnie nie zbalansowany, ale bardzo interesujący: mamy tu trochę gorzkich cytrusów (grejpfruty), ale przede wszystkim potężną dawkę żywic, ziół i innych olejków, które pomału przechodzą w goryczkę, długotrwałą i mocną w odczuciu (pomimo niewielkiego IBU), i tu niespodzianka - spod goryczki zaczynają wyłaniać się pęki ziół i kwiatów; łagodne aromaty kwiatowe są niesamowicie apetyczne, a ziołowy charakter goryczki w końcówce przywołuje na myśl najlepszego niemieckiego pilsa.
alk. 4,1%
Piwo o niewielkiej zawartości alkoholu. Do chmielenia użyto grejpfrutowego Chinooka i ziołowo-kwiatowego Centenniala. IBU 35, więc nie wysoko, ale przy braku kontry słodowej może być gorzko.
BARWA: złota
ZAPACH: świeżość lasu świerkowego, rzeskość grejpfrutów i cierpkość żywicy
SMAK: profil smakowy wybitnie chmielowy, kompletnie nie zbalansowany, ale bardzo interesujący: mamy tu trochę gorzkich cytrusów (grejpfruty), ale przede wszystkim potężną dawkę żywic, ziół i innych olejków, które pomału przechodzą w goryczkę, długotrwałą i mocną w odczuciu (pomimo niewielkiego IBU), i tu niespodzianka - spod goryczki zaczynają wyłaniać się pęki ziół i kwiatów; łagodne aromaty kwiatowe są niesamowicie apetyczne, a ziołowy charakter goryczki w końcówce przywołuje na myśl najlepszego niemieckiego pilsa.