styl: amber ale
alk. 5,8%
Piwo nazwane na cześć najpotężniejszych drzew na świecie - sekwoi "Redwood" z Oregonu i Kalifornii - jest reprezentantem typowo amerykańskiego stylu amber ale, piwa wyraziście chmielonego, ale i z mocną kontrą słodową. W zasypie mamy tu słody carared i czekoladowy, z chmieli - Simcoe, Centennial i Cascade. Powinno być więc żywicznie i ziołowo. Goryczka: IBU 40.
BARWA: miedziana
ZAPACH: świeży, żywiczno-leśny aromat na tle słodkawej, biszkoptowej, karmelowej słodowości przywołującej na myśl lekko przypalone ciasto
SMAK: przepyszna kompozycja, rozpoczynająca się od intensywnych świeżych nut iglastych, żywicznych, cytrusowych mieszających się pomału z lekko karmelową słodowością, obecną w postaci słodkich nut biszkoptowych, pieczonego ciasta, orzechowych, ale i ożywiającą wraz z aromatami chmielowymi słodko-kwaskowate nuty słodkich owoców (granat, może truskawki...?); do tego całkiem wyrazista, ziołowa goryczka i lekko alkoholowy posmak, który dodaje pełni smaku
alk. 5,8%
Piwo nazwane na cześć najpotężniejszych drzew na świecie - sekwoi "Redwood" z Oregonu i Kalifornii - jest reprezentantem typowo amerykańskiego stylu amber ale, piwa wyraziście chmielonego, ale i z mocną kontrą słodową. W zasypie mamy tu słody carared i czekoladowy, z chmieli - Simcoe, Centennial i Cascade. Powinno być więc żywicznie i ziołowo. Goryczka: IBU 40.
BARWA: miedziana
ZAPACH: świeży, żywiczno-leśny aromat na tle słodkawej, biszkoptowej, karmelowej słodowości przywołującej na myśl lekko przypalone ciasto
SMAK: przepyszna kompozycja, rozpoczynająca się od intensywnych świeżych nut iglastych, żywicznych, cytrusowych mieszających się pomału z lekko karmelową słodowością, obecną w postaci słodkich nut biszkoptowych, pieczonego ciasta, orzechowych, ale i ożywiającą wraz z aromatami chmielowymi słodko-kwaskowate nuty słodkich owoców (granat, może truskawki...?); do tego całkiem wyrazista, ziołowa goryczka i lekko alkoholowy posmak, który dodaje pełni smaku