Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika otvirak
Wyświetlenie odpowiedzi
Greene King, East Coast IPA
Collapse
X
-
-
-
Piłem to na kampingu w Wejherowie z butelki, pochodzenie - Lidl. Cóż mogę powiedzieć -niewątpliwie była to IPA, czyli mój ulubiony typ piwa. I było bardzo smaczne, choć przyznaję, że w porównaniu z innymi lekko wodniste. Ale grapefruity były, treść była - i to bez chłodzenia. Cena - marzenie.
Comment
-
-
Kolor: Bursztynowy, przejrzysty.
Piana: Słaba, szybko opada.
Zapach: Słaby, cytrusy i skarpeta.
Smak: Kwaskowy, cytrusowy, ziołowa goryczka niska/średnia, silny posmak skarpety/szmaty.
Opakowanie: Etykieta nawet ładna, przezroczysta butelka.
Uwagi: Hmm, lubię angielskie wersje IPA, więc nie przeszkadza mi niska goryczka i jej ziołowy posmak, niestety smak nie jest zbyt intensywny, a i tak dominuje szmaciano-skarpetowy posmak. Najgorsze, że zalega wraz z goryczką na długo w ustach. Po ogrzaniu goryczka robi się nieprzyjemna, łodygowa. Kupione w Lidlu.
Comment
-
-
Lekkie, orzezwiajace, niewielka ilosc amerykaskich chmieli, dobre na letnie popoludnie.
Link: http://www.greeneking-heretohelp.co....PA%20Lense.jpgCelia, cerevisia et conventus.
Comment
-
-
Piwa z tego browaru w chwili obecnej raczej nie mają wysokiej formy... zobaczmy.
Piana - tylko startowa potem obwódka z wysepką.
Lacing - niewiele.
Barwa - jaśniejszy bursztyn.
Gaz - średni.
Aromat - ziołowo i trawa.
Smak - słodkawe, lekko gorzkawe, lekkie zielsko, łodygowość, trawa. Goryczka jest wypadkową z tego co napisałem wcześniej.
Nic specjalnego ale wypić można spokojnie.
Comment
-
-
Właśnie ta wersja pojawiła się znów w Lidl'u. Warto zaznaczyć, że jest zmiana w chmieleniu, wywalili Galaxy-słusznie, więc w pełni chmielenie jankesami-jakie było chyba pierwotne założenie. Od niedzieli jest w Lidl'u-schodzi, bo wczoraj poszły już dwie zgrzewki.
Wrażenia później, bo jeszcze nie otwierałem.Mały porterek-przyjaciel nerek
Comment
-
-
East Coast IPA Lidl AD 2017. Kolor bursztyn, pianka lekuchna. Aromat żywica, ale mocniej cytrusy, papaja, figi. Nuta dolna sama żywica. Zmiany, ale na lepsze. W smaku goryczka mocniejsza niż ongiś, kaskadowa, bardzo ziemista na finiszu. Piwo bardziej amerykańskie, pełniejsze niż kiedyś, APA. W cenie 4zł, to za półdarmo.Mały porterek-przyjaciel nerek
Comment
-
Comment