styl: IPA
alk. 6,4%
Andy Smith z Partizana nie ukrywa faktu, że zapatrzony jest w poczynania Evina O'Riordaina z Kernela (obaj są zresztą dobrymi kumplami). Pądążając tą samą drogą często wypuszcza kolejne wariacje w kategoriach IPA/APA/saison w zależności od dostępności chmieli (lub w przypadku saisonów - różnych dodatków), które akurat ma pod ręką. Jedną z takich ostatnich wariacji w stylu IPA jest piwo nachmielone Citrą i Mosaikiem.
BARWA: złota
ZAPACH: przyjemna, dość intensywna kompozycja chmielowa łącząca owoce tropikalne (mango, maracuja) z dodatkiem słodkich mandarynek i nutami białego wina
SMAK: bardzo aromatyczny i goryczkowy, ale jednocześnie dość ostry i kwaskowaty; dominują pikantne, szorstkie nuty Mosaika z akcentami białego wina, naftowymi, a nawet lekko cebulowymi (w wersji młodej, zielonej cebulki); obok nich sporo grejpfrutów i całkiem wyraźne nuty kwaskowate, cytrynowe oraz odrobina słodkich brzoskwiń; no i niezbyt mocna grejpfrutowa goryczka
alk. 6,4%
Andy Smith z Partizana nie ukrywa faktu, że zapatrzony jest w poczynania Evina O'Riordaina z Kernela (obaj są zresztą dobrymi kumplami). Pądążając tą samą drogą często wypuszcza kolejne wariacje w kategoriach IPA/APA/saison w zależności od dostępności chmieli (lub w przypadku saisonów - różnych dodatków), które akurat ma pod ręką. Jedną z takich ostatnich wariacji w stylu IPA jest piwo nachmielone Citrą i Mosaikiem.
BARWA: złota
ZAPACH: przyjemna, dość intensywna kompozycja chmielowa łącząca owoce tropikalne (mango, maracuja) z dodatkiem słodkich mandarynek i nutami białego wina
SMAK: bardzo aromatyczny i goryczkowy, ale jednocześnie dość ostry i kwaskowaty; dominują pikantne, szorstkie nuty Mosaika z akcentami białego wina, naftowymi, a nawet lekko cebulowymi (w wersji młodej, zielonej cebulki); obok nich sporo grejpfrutów i całkiem wyraźne nuty kwaskowate, cytrynowe oraz odrobina słodkich brzoskwiń; no i niezbyt mocna grejpfrutowa goryczka