styl: stout
alk. 5,5%
Milk stout z podstawowej oferty BAD Co. to piwo szczególne dla Paula Holdena-Ridgwaya, założyciela browaru i piwowara. Uwarzone po raz pierwszy jeszcze na tyłach małego craftowego brewpubu Blind Jack's, było pierwszym jego piwem nagrodzonym na piwnym festiwalu. Chodzi o imprezę w Knavesmire w 2012 r., nie wykraczającą poza lokalny zasięg, ale ten właśnie sukces przekonał Paula do inwestycji w nowy, komercyjny browar-destylarnię, znany jako BAD Co.
BARWA: czarna
ZAPACH: wyraźna, choć delikatna kawowa paloność dominuje nad lekko kwaskowatymi nutami słodu i ciemnych owoców; aromat mlecznej czekolady został zepchnięty mocno do tyłu
SMAK: tu także dominacja rozległej, wyrazistej paloności z nutami kawowymi, choć kawa raczej w wersji delikatniejszej, za to niespodziewanie pojawia się konkretna wędzoność (kojarząca się bardziej z popiołem, spalonym drewnem); ostrzejsze palono-wędzone nuty łagodzi czekoladowo-laktozowa słodycz wyczuwalna nieco w tle i miękko, przyjemnie rozchodząca się po podniebieniu; w końcówce ziemiste aromaty chmielowe dodają odrobiny szorstkości; ciekawy, nietuzinkowy milk stout.
alk. 5,5%
Milk stout z podstawowej oferty BAD Co. to piwo szczególne dla Paula Holdena-Ridgwaya, założyciela browaru i piwowara. Uwarzone po raz pierwszy jeszcze na tyłach małego craftowego brewpubu Blind Jack's, było pierwszym jego piwem nagrodzonym na piwnym festiwalu. Chodzi o imprezę w Knavesmire w 2012 r., nie wykraczającą poza lokalny zasięg, ale ten właśnie sukces przekonał Paula do inwestycji w nowy, komercyjny browar-destylarnię, znany jako BAD Co.
BARWA: czarna
ZAPACH: wyraźna, choć delikatna kawowa paloność dominuje nad lekko kwaskowatymi nutami słodu i ciemnych owoców; aromat mlecznej czekolady został zepchnięty mocno do tyłu
SMAK: tu także dominacja rozległej, wyrazistej paloności z nutami kawowymi, choć kawa raczej w wersji delikatniejszej, za to niespodziewanie pojawia się konkretna wędzoność (kojarząca się bardziej z popiołem, spalonym drewnem); ostrzejsze palono-wędzone nuty łagodzi czekoladowo-laktozowa słodycz wyczuwalna nieco w tle i miękko, przyjemnie rozchodząca się po podniebieniu; w końcówce ziemiste aromaty chmielowe dodają odrobiny szorstkości; ciekawy, nietuzinkowy milk stout.