Styl - belgijski dubel. Wędzony a właściwie to chyba z wędzoną tarniną (sloes). Leżakowany w beczkach po kalifornijskim czerwonym winie.
Sugerowane na zimę - 7,4% alk.
Aromat - ciekawy i intensywny. Czuć beczkę, wędzenie i susz owocowy, minimalne cierpko-winne owocowe tony
Piana - wysoka, zostawia trwałą koronkę
Barwa - bardzo ciemny brąz, zmętnione
Wysycenie - musująco-podszczypujące, żywe, wyraźne ale nie bardzo wysokie
Smak - owocowa-winna cierpkość (wiśnia), tony od beczki fajnie mieszają się z wędzonymi, wyraźne suszone owoce (śliwka, rodzynki ale też kwaskowa żurawina),ciut słodyczy, leciutka palona goryczka. Fajna cierpkość wraz z łagodnym alkoholem i wspomnianym wysycenie powoduje że piwo jest żywe i zarazem rozgrzewające.
Treściwość - jak na styl umiarkowana
Bardzo dobre, złożone piwo, bogate w smaku i z długim finiszem przypominającym suszone na dymie owoce.
Comment