styl: wild ale
alk. 5,4%
Dzikie piwo w stylu flanders red, fermentowane dzikimi drożdżami ze skórek winogron z pobliskich winnic i dojrzewające przez 14 miesięcy w jednej z foudres w browarnianej piwnicy. Kooperacja z browarem Magic Rock. Jego premiera miała miejsce w czerwcu 2018 r.
Piwo cechuje bardzo intensywny aromat właściwy belgijskim kwaśnym piwom flandryjskim: mocna owocowa, winna kwaśność podbudowana jest słodkawą nutą słodową i miękkim akcentem drewna. W porównaniu np. z wszystkimi kettle sour’ami na kwasie mlekowym, tu aromat jest wyraźnie bogatszy i intensywniejszy, a aksamitna miękkość nut drewna przenikających się z aromatami owocowymi godna jest pochwały. Podobnie można opisać smak tego piwa - mocna kwaskowatość, ale zwiewna, owocowa, winogron z dodatkiem czerwonych owoców rozchodzi się po podniebieniu powoli uwalniając miękkie, ciepłe nuty dębowego drewna. Łączą się one subtelnie z wyraźną ziemistością w posmaku decydując o niepowtarzalnym, głębokim, prawdziwie winnym bukiecie tego piwa.
alk. 5,4%
Dzikie piwo w stylu flanders red, fermentowane dzikimi drożdżami ze skórek winogron z pobliskich winnic i dojrzewające przez 14 miesięcy w jednej z foudres w browarnianej piwnicy. Kooperacja z browarem Magic Rock. Jego premiera miała miejsce w czerwcu 2018 r.
Piwo cechuje bardzo intensywny aromat właściwy belgijskim kwaśnym piwom flandryjskim: mocna owocowa, winna kwaśność podbudowana jest słodkawą nutą słodową i miękkim akcentem drewna. W porównaniu np. z wszystkimi kettle sour’ami na kwasie mlekowym, tu aromat jest wyraźnie bogatszy i intensywniejszy, a aksamitna miękkość nut drewna przenikających się z aromatami owocowymi godna jest pochwały. Podobnie można opisać smak tego piwa - mocna kwaskowatość, ale zwiewna, owocowa, winogron z dodatkiem czerwonych owoców rozchodzi się po podniebieniu powoli uwalniając miękkie, ciepłe nuty dębowego drewna. Łączą się one subtelnie z wyraźną ziemistością w posmaku decydując o niepowtarzalnym, głębokim, prawdziwie winnym bukiecie tego piwa.