W sklepach około 11,0
Shepherd Neame, Christmas Ale
Collapse
X
-
Przepraszam, że nie na temat, ale czy coś wiadomo o "Christmas Pudding" z Browaru Young's. Czy pojawi się także i w tym roku na naszych półkach sklepowych.
Comment
-
-
Do Świąt co prawda jeszcze pare miesięcy, śniegu jeszcze nic nie zapowiada, temperatury niczym latem, ale termin przydatności do spożycia upływa w tym miesiącu. Zabieram z lodówki do degustacji. Tylko trzeba odczekać z 20 minut, żeby się nieco ogrzało.
Piana przy nalewaniu rośnie średniowysoka, dosyć szybko opada. Jak to w brytyjczyku - gaz nie pomaga jej podtrzymać (i dobrze, nie jest tu potrzebny).
Kolor bursztynowy, piekna klarowność.
Zapach z tych silniejszych, dominuje w nim chmiel, ale inny niż w naszych piwach. Trochę jakby żywiczny, trochę przypomina świeżo skoszoną łąkę. W miarę picia ustępuje miejsca karmelowości, ale nie znika zupełnie.
Smak dobrze zrównoważony. Mamy silną goryczkę, dużo chmielowego smaku i jest też słodowość i posmak średniociemnego słodu karmelowego. Uwielbiam angielskie ale. Temu wystawię w jego kategorii 4 i czekam na edycję 2005. Kolejny powód żeby polubić święta
Comment
-
-
Przypadkiem, na dolnej półce w małym lokalnym sklepie zobaczyłem to piwo...
Wiosenna wyprzedaż zimowego piwa akurat mi pasowała więc zakupiłem z ciekawości.
Jak mi się poprawił humor gdy stwierdziłem że nie ma już śladu posmaków świątecznych... jeżeli w ogóle były.
Czasem lubię "zwyczajne" strong ejle i to co piłem takim było .
W porównaniu do poprzednich lat to alko wzrosło do 7%.
Piana -średnia na starcie potem opada do niepełnej warstewki.
Lacing - trochę zostało na szkle.
Barwa - ciemniejszy bursztyn.
Gaz - średni.
Aromat - ejl z lekkim posmakiem jabłkowym ale nie tak jak przy aldehydzie octowym.
Smak - ejl słodkawo gorzkawy czyli goryczka mała.
Nie było źle jak na to mogło być
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Javox Wyświetlenie odpowiedziPrzypadkiem, na dolnej półce w małym lokalnym sklepie zobaczyłem to piwo...
Wiosenna wyprzedaż zimowego piwa akurat mi pasowała więc zakupiłem z ciekawości.
Jak mi się poprawił humor gdy stwierdziłem że nie ma już śladu posmaków świątecznych... jeżeli w ogóle były.
Czasem lubię "zwyczajne" strong ejle i to co piłem takim było .
W porównaniu do poprzednich lat to alko wzrosło do 7%.
Piana -średnia na starcie potem opada do niepełnej warstewki.
Lacing - trochę zostało na szkle.
Barwa - ciemniejszy bursztyn.
Gaz - średni.
Aromat - ejl z lekkim posmakiem jabłkowym ale nie tak jak przy aldehydzie octowym.
Smak - ejl słodkawo gorzkawy czyli goryczka mała.
Nie było źle jak na to mogło być
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika legart Wyświetlenie odpowiedziBielański Leclerc - ta sama szata graficzna, ten sam smak i aromat. Plus kartonik -12.99 plnOstatnia zmiana dokonana przez wpadzio; 2020-01-06, 22:12.Rzeczywistość jest po to, by podstawiać jej pod nos krzywe zwierciadła.
Serviatus status brevis est
3603 etykiety z zagranicznych piw wypitych osobiście, 1148 recenzji piw na browar.biz (z czego 733 zagraniczne opisałem i sfotografowałem jako pierwszy) - stan na 31.01.2020
Comment
-
Comment