Wychwood, Hobgoblin

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

• yoxik
    replied
    Wychwood, Hobgoblin
    Piana skąpa dość szybko znika. Kolor miedziano czerwony klarowny. Aromat słodycz, delikatnie kwaskowo winny z nutą karmelu i klasycznego brytyjskiego chmielu. Smak aksamitne, gładkie z karmelową owocową słodyczą, skontrowany wyraźna goryczką. W smaku alkohol nie jest wyczuwalny. Piwo mocno pijalne bardzo dobre.

Leave a comment:

• tomolek
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika coder Wyświetlenie odpowiedzi
    Aromat: słodowy, owocowe nutki, guma balonowa
    No właśnie ta guma to najciekawszy składnik tego aromatu

Leave a comment:

• coder
    replied
    Aromat: słodowy, owocowe nutki, guma balonowa

Barwa: miedziana, klarowne

Piana: niska, gęsta, trwała

Smak: słodowy z chmielowym posmakiem, nutki czerwonych owoców i palonego karmelu, rześki, łagodny i przyjemny

Goryczka: niewysoka ale wyraźna, ziołowa, krótka i przyjemna

Odczucie w ustach: pełnia średnia, gładkie, małe wysycenie

Ogólne wrażenie: dobre piwo sesyjne

Leave a comment:

• WojciechT
    replied
    Kupiłem to piwo z ciekawości 6 lat temu, gdy byłem gastarbeiterem w Szkocji. Kosztowało chyba z 2,5 funta, a znalazłem je... w Lidlu. A były to czasy, gdy z piw innych niż eurolagery to znałem conajwyżej Guinessa... I zakochałem się w tym piwie. Na powrót z obczyzny zamiast pamiątek czy nowego samochodu przywiozłem sobie właśnie Hobgobliny.

Nie wiem, czy to z powodu sentymentu, czy rzeczywistych walorów - ale do dziś uwielbiam to piwo. Fajnie, że mamy teraz takie czasy, że mogę go nawet w knajpie w moim kraju dostać.

Leave a comment:

• maciu82
    replied
    Kolor – piekny, mocnej herbaty - 5
    Piana – beżowa, ładna po nalaniu, duże pęcherzyki, szybko opada pozostawiając lekki kożuszek i znaczna otoczkę, delikatnie oblepia szkło - 3,5
    Zapach – nuty palonego słodu, owocowe, ciut chmielu, też herbata(za każdym wdechem czuję coś nowego) - 4,5
    Smak – na początku paloność, później dochodzą owocowe nutki, na finiszu chmielowa goryczka bardzo przyjemnie oblepia język. Troszkę trąca belgami - 4,5
    Opakowanie - bardzo ładna butelka ze żłobieniami firmowymi. Piękna etykieta z goblinem. - 5
    UWAGA - bardzo pijalne!!!

Leave a comment:

• jacekwerner
    replied
    Więc jednak to samo

Leave a comment:

• wpadzio
    replied
    Tak właśnie myślałem
    Zatem prośba do sibarha o przeniesienie wątku.

Leave a comment:

• Cez
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika wpadzio Wyświetlenie odpowiedzi
    Oj, coś mi tutaj nie gra... Nie sądzę, żeby pojawił się nowy Hobgoblin... I co to znaczy, że pozbawiony jest %?
    Tak wyglądał?: http://blufftonbeerfest.com/wp-conte.../hobgoblin.jpg
    Jeśli tak, to wątek jest do przeniesienia pod właściwy adres.
    Przejęzyczenie, ma 5,2 % ale w smaku wydaje się, że ma więcej. To jest ten sam HObgoblin jak na zdj w poprzednim poście.

Leave a comment:

• wpadzio
    replied
    Oj, coś mi tutaj nie gra... Nie sądzę, żeby pojawił się nowy Hobgoblin... I co to znaczy, że pozbawiony jest %?
    Tak wyglądał?: http://blufftonbeerfest.com/wp-conte.../hobgoblin.jpg
    Jeśli tak, to wątek jest do przeniesienia pod właściwy adres.

Leave a comment:

• Cez
    replied
    Nie. http://www.wychwood.co.uk/#/movies//hobgoblin/beers/2
    Pierwsze piwo w prezentacji.

Leave a comment:

• jacekwerner
    replied
    Czy to czasami nie jest to samo ?

Leave a comment:

• Cez
    replied
    Wychwood, Hobgoblin Legendary Ruby Beer

Butelka 0,5 l. tłoczona i dedykowana dla browaru. Etykieta z goblinem, bardzo ładna grafika.
    Piwo brązowe, jak rozcieńczona kola. Wysycenie nie za duże, w sam raz. Piana drobna, beżowa. Opada do cienkiego kożuszka. Smak piwa przypomina polskiego Kapera, ale pozbawiony jest %.
    Ciekawe doświadczenie.

Piwo zakupione w http://browar.biz/forum/showthread.p...ight=piwa+wody
    Last edited by Cez; 2012-09-14, 19:14.

Leave a comment:

• docent
    replied
    Wersja beczkowa niczym nie zachwyciła. Zapachu nie stwierdziłem, smak dość zrównoważony. Goryczka jest zauważalna ale dość dyskretna. Dla mnie za mało wyraziste. Za cenę 15 pln nie warto.

Leave a comment:

• jacekwerner
    replied
    Kolor – ciemny, bursztynowo-wiśniowy
    Piana – początkowo kilkucentymetrowy kożuszek, potem szybko opada do cienkiej warstwy, pozostawiając ślady na szkle
    Zapach – owocowo – cytrusowy
    Smak – wytrawny - owocowy, w finale wyczuwalna goryczka
    Butelka brązowa, tłoczone logo - a mimo to jak głosi napis na kontretykiecie – zwrotna, kapsel z goblinem , „bajkowa“ etykieta.
    Ogólne wrażenie – bardzo smaczne piwo, na pewno warte powtórzenia.
    Zakupione w Żywcu na „Birofiliach 2012“.
    Poniżej aktualna fotka :
    Attached Files

Leave a comment:

• Aleksandros
    replied
    Kolor: Ciemnobrązowy. Piwo jest klarowne. 4
    Piana: Beżowa, drobna, średnio obfita. 4
    Zapach: Dość mocny, słodkawy. Przede wszystkim czuć owoce: winogrona, jeżyny, jabłka. 4
    Smak: Pełny, dość słodki. Czuć wspomniane owoce oraz żywicę z drzewa wiśniowego. Chmiel bardzo delikatny, owocowość zdecydowanie dominuje. Kojarzy się trochę z winem owocowym. 4
    Wysycenie: Niskie. 5
    Opakowanie: Oryginalna etykieta, butelka z tłoczeniami, dedykowany kapsel. Wszystko na najwyższym poziomie. Pomimo braku ekstraktu 5.
    Uwagi: Nie jestem fanem takich słodkawych ale. Wolałbym coś bardziej goryczkowego, ale wydaje mi się, że w swojej kategorii jest to dobre piwo.

Leave a comment:

Przetwarzanie...
X