Wychwood, Hobgoblin
Piana skąpa dość szybko znika. Kolor miedziano czerwony klarowny. Aromat słodycz, delikatnie kwaskowo winny z nutą karmelu i klasycznego brytyjskiego chmielu. Smak aksamitne, gładkie z karmelową owocową słodyczą, skontrowany wyraźna goryczką. W smaku alkohol nie jest wyczuwalny. Piwo mocno pijalne bardzo dobre.
Wychwood, Hobgoblin
Collapse
X
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika coder Wyświetlenie odpowiedziAromat: słodowy, owocowe nutki, guma balonowa
Leave a comment:
-
-
Aromat: słodowy, owocowe nutki, guma balonowa
Barwa: miedziana, klarowne
Piana: niska, gęsta, trwała
Smak: słodowy z chmielowym posmakiem, nutki czerwonych owoców i palonego karmelu, rześki, łagodny i przyjemny
Goryczka: niewysoka ale wyraźna, ziołowa, krótka i przyjemna
Odczucie w ustach: pełnia średnia, gładkie, małe wysycenie
Ogólne wrażenie: dobre piwo sesyjne
Leave a comment:
-
-
Kupiłem to piwo z ciekawości 6 lat temu, gdy byłem gastarbeiterem w Szkocji. Kosztowało chyba z 2,5 funta, a znalazłem je... w Lidlu. A były to czasy, gdy z piw innych niż eurolagery to znałem conajwyżej Guinessa... I zakochałem się w tym piwie. Na powrót z obczyzny zamiast pamiątek czy nowego samochodu przywiozłem sobie właśnie Hobgobliny.
Nie wiem, czy to z powodu sentymentu, czy rzeczywistych walorów - ale do dziś uwielbiam to piwo. Fajnie, że mamy teraz takie czasy, że mogę go nawet w knajpie w moim kraju dostać.
Leave a comment:
-
-
Kolor – piekny, mocnej herbaty - 5
Piana – beżowa, ładna po nalaniu, duże pęcherzyki, szybko opada pozostawiając lekki kożuszek i znaczna otoczkę, delikatnie oblepia szkło - 3,5
Zapach – nuty palonego słodu, owocowe, ciut chmielu, też herbata(za każdym wdechem czuję coś nowego) - 4,5
Smak – na początku paloność, później dochodzą owocowe nutki, na finiszu chmielowa goryczka bardzo przyjemnie oblepia język. Troszkę trąca belgami - 4,5
Opakowanie - bardzo ładna butelka ze żłobieniami firmowymi. Piękna etykieta z goblinem. - 5
UWAGA - bardzo pijalne!!!
Leave a comment:
-
-
Tak właśnie myślałem
Zatem prośba do sibarha o przeniesienie wątku.
Leave a comment:
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika wpadzio Wyświetlenie odpowiedziOj, coś mi tutaj nie gra... Nie sądzę, żeby pojawił się nowy Hobgoblin... I co to znaczy, że pozbawiony jest %?
Tak wyglądał?: http://blufftonbeerfest.com/wp-conte.../hobgoblin.jpg
Jeśli tak, to wątek jest do przeniesienia pod właściwy adres.
Leave a comment:
-
-
Oj, coś mi tutaj nie gra... Nie sądzę, żeby pojawił się nowy Hobgoblin... I co to znaczy, że pozbawiony jest %?
Tak wyglądał?: http://blufftonbeerfest.com/wp-conte.../hobgoblin.jpg
Jeśli tak, to wątek jest do przeniesienia pod właściwy adres.
Leave a comment:
-
-
Nie. http://www.wychwood.co.uk/#/movies//hobgoblin/beers/2
Pierwsze piwo w prezentacji.
Leave a comment:
-
-
Czy to czasami nie jest to samo ?
Leave a comment:
-
-
Wychwood, Hobgoblin Legendary Ruby Beer
Butelka 0,5 l. tłoczona i dedykowana dla browaru. Etykieta z goblinem, bardzo ładna grafika.
Piwo brązowe, jak rozcieńczona kola. Wysycenie nie za duże, w sam raz. Piana drobna, beżowa. Opada do cienkiego kożuszka. Smak piwa przypomina polskiego Kapera, ale pozbawiony jest %.
Ciekawe doświadczenie.
Piwo zakupione w http://browar.biz/forum/showthread.p...ight=piwa+wodyLast edited by Cez; 2012-09-14, 19:14.
Leave a comment:
-
-
Wersja beczkowa niczym nie zachwyciła. Zapachu nie stwierdziłem, smak dość zrównoważony. Goryczka jest zauważalna ale dość dyskretna. Dla mnie za mało wyraziste. Za cenę 15 pln nie warto.
Leave a comment:
-
-
Kolor – ciemny, bursztynowo-wiśniowy
Piana – początkowo kilkucentymetrowy kożuszek, potem szybko opada do cienkiej warstwy, pozostawiając ślady na szkle
Zapach – owocowo – cytrusowy
Smak – wytrawny - owocowy, w finale wyczuwalna goryczka
Butelka brązowa, tłoczone logo - a mimo to jak głosi napis na kontretykiecie – zwrotna, kapsel z goblinem , „bajkowa“ etykieta.
Ogólne wrażenie – bardzo smaczne piwo, na pewno warte powtórzenia.
Zakupione w Żywcu na „Birofiliach 2012“.
Poniżej aktualna fotka :
Leave a comment:
-
-
Kolor: Ciemnobrązowy. Piwo jest klarowne. 4
Piana: Beżowa, drobna, średnio obfita. 4
Zapach: Dość mocny, słodkawy. Przede wszystkim czuć owoce: winogrona, jeżyny, jabłka. 4
Smak: Pełny, dość słodki. Czuć wspomniane owoce oraz żywicę z drzewa wiśniowego. Chmiel bardzo delikatny, owocowość zdecydowanie dominuje. Kojarzy się trochę z winem owocowym. 4
Wysycenie: Niskie. 5
Opakowanie: Oryginalna etykieta, butelka z tłoczeniami, dedykowany kapsel. Wszystko na najwyższym poziomie. Pomimo braku ekstraktu 5.
Uwagi: Nie jestem fanem takich słodkawych ale. Wolałbym coś bardziej goryczkowego, ale wydaje mi się, że w swojej kategorii jest to dobre piwo.
Leave a comment:
-
Leave a comment: