Wychwood, Hobgoblin
Collapse
X
-
-
Wychwood, Hobgoblin
Piana skąpa dość szybko znika. Kolor miedziano czerwony klarowny. Aromat słodycz, delikatnie kwaskowo winny z nutą karmelu i klasycznego brytyjskiego chmielu. Smak aksamitne, gładkie z karmelową owocową słodyczą, skontrowany wyraźna goryczką. W smaku alkohol nie jest wyczuwalny. Piwo mocno pijalne bardzo dobre.Również tutaj
https://www.instagram.com/adam_slodowy_to_ja/Comment
-
Piana - nie za duża, dość szybko redukuje się do niepełnej warstewki i lacingu.
Barwa - brąz, brązowa miedź.
Gaz - średni.
Aromat - karmel, ciemne susze owocowe.
Smak - gorzkawe, lekko palone, ziarno palone, raczej wytrawne, goryczka wzrastająca i nie mała /jak na tutejsze zwyczaje/.
Myślałem że będzie trochę inny profil smakowy ale może być i taki.
Nie przepadam za takimi smakami ale cóż zrobić
W marketach Aldi i Lidl w UK 1,25 funta.Comment
-
Są też okresowe wersje graficzne na niektóre angielskie zwyczaje...
Szkoda że w smaku takie piwa się niewiele różnią...
To co piłem dziś było tylko troszkę inne... miało aromat gumy balonowej na starcie i zwiększoną łodygowość...
Ogólnie wypicie takiego piwa nie wzbudza najmniejszych emocji...Last edited by Javox; 2016-09-07, 22:04.Comment
-
Ostatnie z pudełka Classic Ales z Lidl'a.
Kolor potężny brown madder, bardzo, bardzo ciemne, za to puszysta piana i troszkę podgazowane. W aromacie herbata, taniczność i marmolada. Zapach bardzo słodki z wtrętami wytrawno-przyprawowymi. W nucie dolnej cytrusy, papaja, takie palemki. Idiosyncratic jakby powiedział Anglik. W smaku dość pełne, ale palone, goryczka bardzo lekko zaakcentowana, duży kierunek stauta, czego by się nie spodziewał człowiek. Nie ma jakiejkolwiek unifikacji w tym piwie. Ostatni Hobgoblin był gorzki z nutami czerwonych owoców, tutaj jest hybryda, za dużo sypnęło się czekoladowego i jest efekt, nawet w kolorze, nic z rubinu. Duża pijalność, aksamitność stautowa, nie ma jednak tego 'wow' co niegdyś.Last edited by Petitpierre; 2019-06-10, 10:01.Mały porterek-przyjaciel nerekComment
-
Rzeczywistość jest po to, by podstawiać jej pod nos krzywe zwierciadła.
Serviatus status brevis est
3603 etykiety z zagranicznych piw wypitych osobiście, 1148 recenzji piw na browar.biz (z czego 733 zagraniczne opisałem i sfotografowałem jako pierwszy) - stan na 31.01.2020Comment
-
Comment