Brąz , piana nietrwała i brzydka , jabłkowe , cynamon , gałka muszkatułowa i wanilia . Mimo 8 % niezachwyca bo alkohol to nie wszystko co szukam w piwie , ALEBROWAR NAKED MUMMY o wiele lepsze i za grosze . Pije się dość ciężko co rzadko mi się zdarza . Nie polecam bo za 36 zł to mam 3 sztuki HAZY DISCO wypite z ogromną przyjemnośćią . Mocny kandydat nr 1 na piwną wtopę roku .
CLOUDWATER , AGAINST THE GRAIN 03
Collapse
Related Topics
Collapse
-
India Pale Ale w stylu Vermont.
Alko 6,8%, IBU 45.
Chmiele - Citra i Mosaic.
Piana - więcej na początku potem pełna warstewka.
Lacing - sporo.
Gaz - średni.
Barwa - zamglony, jaśniejszy pomarańczowy.
Aromat - mango, cytrusy, egzotyka z nutką ziołowa....-
Channel: Szkocja
2021-12-28, 12:23 -
-
styl: IPA
alk. 6,5%
Nowa New England IPA to piwo uwarzone w myśl nowych zasad. „A-W 18 all season” oznacza, że uwarzona jest na sezon jesień/zima 2018, i że w tym sezonie będzie tylko jedna IPA. Z etykiety nie dowiemy się niczego o składzie, który prawdopodobnie...-
Channel: Anglia
2018-12-23, 18:24 -
-
-
Zapewne duża część userów pamięta, że lubię dynię w piwie (lub piwo w dyni, bo i to robiłem). Po paru latach posuchy festiwalowej musiałem sprawdzić jak obecnie piwowarzy podeszli do tematu piwa dyniowego. Wielu pamięta takie z początku fali kraftu, po tym jak grzyby po deszczu...-
Channel: Piwo - konkretnie
2022-11-29, 13:43 -
-
styl: weizen
alk. 6,0%
Zaskakujące, jak mocno browar Cloudwater przywiązany jest do swoich weizenów. Razem z kolejnymi IPA regularnie co sezon pojawia się jakaś nowa pszeniczna hybryda z ciekawym nachmieleniem. W tym sezonie browar wypuścił bergamotowego weizena. Nie pierwszy...-
Channel: Anglia
2016-04-23, 10:29 -
- Loading...
- Koniec listy.