Wild Beer, Peel Breaker

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Javox
    Pułkownik Chmielowy Ekspert
    🥛🥛🥛🥛🥛
    • 2009.11
    • 6460

    Wild Beer, Peel Breaker

    Session IPA z alko 4,7% (IBU 35).

    Chmiele: Simcoe, Mosaic, Cascade.

    Piana - więcej na początku potem niepełna warstewka.
    Lacing - sporo.
    Gaz - średni.
    Barwa - złota słomka.
    Aromat - cytrusy i nuta ziołowa.
    Smak - lekko słodkie, cytrusowość, gorzkawe, lekka gorzkawa goryczka.

    Jak na dzisiejsze trendy smakowe to niewiele się tu dzieje. O buchaniu chmielu nie ma mowy
    Attached Files
    Last edited by Javox; 2021-11-08, 23:05.
  • darekd
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🍺🍺🍺
    • 2003.02
    • 12674

    #2
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Javox Wyświetlenie odpowiedzi
    O buchaniu chmielu nie ma mowy
    Jak znam ten browar, to nie chodziło o chmiel, tylko o skórkę grejpfruta, którą pewnie dodali.
    Oni słyną z dodawania różnej roślinności do swoich produktów

    Comment

    • Javox
      Pułkownik Chmielowy Ekspert
      🥛🥛🥛🥛🥛
      • 2009.11
      • 6460

      #3
      Ja lubię jak trochę bucha... cytrusami itp
      W składzie i w nazwie pojawiają się słowa zest i peel więc skórka była brana pod uwagę

      Comment

      Przetwarzanie...
      X