Weird Beard [Weird Beard & Frontaal], Full Frontaal

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • darekd
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🍺🍺🍺
    • 2003.02
    • 12694

Weird Beard [Weird Beard & Frontaal], Full Frontaal

Kooperacja Anglików z Londynu

This is the website for Weird Beard Brew Co. We are a craft brewery based in Hanwell West London making an extensive range of Pale ales IPAs Stout Lagers and other styles of beer.

i Holendrów z Bredy:

która przy wsparciu pewnej palarni kawy dała piwo w stylu coffee barley wine o zaw. alk. 9,6%
    a które dodatkowo przeleżakowało w beczce po bourbonie

Aromat - kawa, beczkowy destylat, delikatna nuta popiołowo-ziemista
    Barwa - mętna bardzo ciemna herbata
    Piana - wysoka, nietrwała, dłuższa drobna koronka
    Wysycenie - początkowo wyraźnie, potem już umiarkowane choć z żywym musowaniem
    Smak - kawa i beczkowy destylat są wyraźne i dają długi finisz. Początkowo alkohol trochę drapie, potem rozgrzewa. Na etykiecie wspominają o "popiołowym toffee", orzechach oraz biszkoptach. Jednak jak na BW słodowa baza wątła. Właściwie głównie ten popiół jest bardziej wyczuwalny, orzechy i słodycze ledwo ledwo.
    Treściwość - oczywiście jest całkiem spora, choć jak na styl to jednak lekka

Kawa i beczka po bourbonie są wyraźne i przyejemne. Natomiast w BW jednak liczy się krągła, tęga podstawa a tu mocno "fit", wytrawnie, żeby nie pisać, że płasko

Nie jest źle, wraz z piciem robi się coraz bardziej fajnie, ale oczekiwałem więcej od tego piwa i nawet pół roku przetrzymałem ponad termin żeby ułożyło się bardziej. No i mogłem trzymać je dużo dłużej i chyba bez gwarancji, że przyniesie do oczekiwaną zmiany. Zawodu nie ma, do zachwytów też nieco brakuje.
  • darekd
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🍺🍺🍺
    • 2003.02
    • 12694

Click image for larger version

Name:	P1100377.JPG
Views:	47
Size:	23,9 KB
ID:	2323817

Comment

Przetwarzanie...