Spartan, Cerberus

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • marceli
    Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
    • 2002.10
    • 127

Spartan, Cerberus

Otrzymalem dwie ostatnie puszki z nieistniejacego juz browaru Spartan z Bermondsey w Londynie. Notabene otrzymałem je ze wspaniałego taproom-u Eeberia znajdujacego sie parę metrów od bylem lokalizacji tego browaru.
    Barwa jak to w porterze, ciemna noc. Piana gęsta długo utrzymujaca sie . Zapach bardzo delikatny, jak na ten styl bardziej przypomina koźlaka. Ale smak przecudowny, mimo 6,2% alkoholu lekki , wspaniale wywarzony, oczywiscie nuty gorzkiej czekolady i karmelu , troszkę wiśni ale nic nie dominuje i nie wyrywa sie przed szereg. Cudownie zbalansowane piwo, rzec by można sesyjny porter(mimo wysokiej zawartości alkoholu) Nie wiem czy to dobry przedstawiciel stylu…ale na pewno to wybitne piwo-tylko żal że już nie będzie mi dane degustować sie nim więcej.
  • Petitpierre
    Major Piwnych Rewolucji
    🥛🥛🥛🥛
    • 2014.01
    • 2566

Jest to naturalna kolej rzeczy, że porter przypomina koźlaka, a 6,2% to historyczna zawartość alkoholu w London Porter, zresztą na puszce sam browar napisał Export czyli to jeden z tych lepszych (w odróżnieniu od Country/Town), więc wszystko ok.
    Last edited by Petitpierre; 2023-07-11, 07:06.
    Mały porterek-przyjaciel nerek

Comment

Przetwarzanie...
    X