Hepworth, Coniston Bluebird Bitter

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • lzkamil
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2003.01
    • 3611

    Hepworth, Coniston Bluebird Bitter

    Bluebird Bitter - Coniston Brewing Co.
    Alk. 4.2%, but. 0.5 l
    Bursztynowy kolor, metne (dofermentowane w butelce), piana srednio trwala, wyrazny chmielowy zapach. Smak - kwintesencja dobrej, zlozonej goryczki, troche takiej ziolowo-cytrynowej, dopiero w dalekim posmaku minimalna nutka slodowa ale i tak przytlumiona przez wszechobecna goryczke, ale w koncu to bitter. Na etykietce cos wspominaja o nucie geraniowej, moze i cos w tym jest bo zapach geranium zawsze mi sie kojarzyl z czyms 'wytrawnym', a to piwo jest wyjatkowo wytrawne. Jeden z lepszych bitterow jakie spotkalem.
    Ocena: 5
    Lepszy jabol pod okapem
    niż GŻ, CP i KP !


    Kompania Piwowarska obcięła Żubrowi rogi i jaja.

    Wspieraj swój Browar - zostań Premium-Użytkownikiem!

    Moja pierwsza literka to małe L a nie duże I :)
  • dziku
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2002.12
    • 1992

    #2
    Odp: Bluebird Bitter

    lzkamil napisał(a)
    Bluebird Bitter - Coniston Brewing Co.
    Alk. 4.2%, but. 0.5 l
    (...) Jeden z lepszych bitterow jakie spotkalem.
    Ocena: 5
    Zgadzam się całkowicie. Bardzo szlachetna goryczka, a w tle nutki ziołowe. Cytrynowych smaków się nie dopiłem i nie dowąchałem. Już raczej ziołowych. Zapach chmielowy i baaaardzo intensywny. Piwo "szlachetnie mętne". Jak w większości brytyjskich piw trochę mało gazu, ale piana była nawet niezła.

    Tak spijam sobie te niegazowane piwa od lzkamila i do braku gazu i piany nie mogę się jakoś przyzwyczaić. Ale może po większej ilości poprawia się akcent
    Attached Files
    Dziku


    Comment

    • Sven
      Major Piwnych Rewolucji
      • 2003.09
      • 1211

      #3
      Zgadzam sie z przedmowcami. Bardzo smaczny bitter, moze nie ma tej glebi chmielowej, ale w koncu to wersja butelkowa. Warte polecenia.

      Link: http://www.conistonbrewery.com/Ales.htm
      Celia, cerevisia et conventus.

      Comment

      Przetwarzanie...
      X